Početna Sport Vojvodina sutra igra u Bačkoj Palanci

Vojvodina sutra igra u Bačkoj Palanci

0

AZ_Malbasic

Pred timom Vojvodine sutra je ozbiljan ispit u Bačkoj Palanci. Novosadski fudbaleri, u to ne treba sumnjati, žele da osvoje sva tri boda, kako bi već u sredu, u optimalnom raspoloženju dočekali derbi s Partizanom.

Taj susret igraće se na stadionu “Karađorđe”, ali o njemu za sada, barem ne naglas, niko ne razmišlja. U centru pažnje čete koju s uspehom predvodi trener Nenad Lalatović, trenutno je duel s Bačkom i njemu su kapiten Dejan Meleg i njegovi saigrači maksimalno posvećeni.

Letos, u utakmici 2. kola, Vojvodina je slavila minimalnim rezultatom (1:0). Jedini gol je tada postigao ove jeseni najbolji strelac tima Aleksandar Paločević u 53. minutu. Kao i u većini utakmica u do sada odigranom delu sezone, šansu je tada dobio mladi Lazar Zličić, koji je protekle nedelje pružio zapaženu partiju u prijateljskoj utakmici sa Slogom u Borovu.

“U Bačkoj Palanci nas očekuje težak zadatak na željenom putu ka važnoj pobedi. Bačka je nedavno promenila šefa stručnog štaba i dovela Zorana Govedaricu, bivšeg trenera Proletera, koji poznaje dosta nas koji danas igramo u Vojvodini. Domaćin će se sigurno zatvoriti i neće nam biti lako da dođemo do prednosti. Uz to, treba znati i to da je tamo teren nešto manjih dimenzija od standardnih. Ipak, nadam se da ćemo uspeti rano da postignemo gol, što bi nam omogućilo da u nastavku utakmice lakše igramo”, rekao je sve bolji mladi fudbaler Voše.

Na sredini terena u igri Novosađana puno toga zavisi od nastupa iskusnog Novice Maksimovića. Njegov posao je, pre svega, da onemogući igru rivala, ali i da iz drugog plana učestvuje u organizaciji napada Voše.

“Dobro smo trenirali posle pobede nad Novim Pazarom i osnovna zamisao nam je da probamo sutra da savladamo Bačku, kako bismo u odličnom raspoloženju dočekali sredu i derbi s Partizanom. Znamo da nam neće biti lako, jer sutrašnji rival ima čvrstu ekipu, što je ona pokazala i prošle sedmice u okršaju s crno-belima u Beogradu. Imali smo, uostalom, i sami priliku da se uverimo da Bačkopalančani nisu ni malo naivan suparnik”, rekao je ovaj Crvenačnin.

U postavi crveno-belih će, kako stvari stoje, doći do promene na poziciji štopera, jer je van stroja Bogdan Planić. Izvesno je da će se umesto njega u ekipu vratiti Vladimir Kovačević, a na sve ostale prvotimce Nenad Lalatović i njegovi saradnici mogu da računaju.

Planić: Dobro je, nema preloma

Na jednom odtreninga tokom protekle sedmice, stameni štoper Bogdan Planić doživeo je povredu palca na nozi.

“Iščašio sam prst i u Urgentnom centru uspeli su da sve vrate na svoje mesto – objasnio je Planić. – Srećom, preloma nema, tako da pauza ne bi trebalo dugo da potraje. Juče sam radio u teretani i očekujem brzi povratak u pogon. Neću biti u kombinaciji za sutrašnju utakmicu, ali se nadam da će trener na mene moći da računa vać za derbi s Partizanom”

Govedarica: Nema taktičkih iznenađenja

U subotu se igra komšijski, superligaški derbi u Bačkoj Palanci. Jedni naspram drugih naći će se fudbaleri Bačke i Vojvodine, što će, na stadion “Slavko Maletin Vava” privući rekordan broj gledalaca. Trener Bačkopalančana Zoran Govedarica, posle debija u duelu s Partizanom, vodiće ekipu protiv još jednog tima iz samog vrha srpskog fudbala, ali ga, kako je sam istakao, to ne plaši.

“Sportski je izazov kada igrate s jakim rivalima. Mada ne volim što je to baš Vojvodina. Crveno-beli iz Novog Sada, trenutno igraju najbolji fudbal u našoj zemlji. Pokušaćemo da igramo na pobedu, baš kao i tim trenera Nenada Lalatovića, a to najavljuje dobru utakmicu”, istakao je Govedarica.

Pre samo mesec dana Govedarica je sedeo u kup utakmici na klupi Novog Pazara u duelu s Vojvodinom, a sada ga je trenerski put doveo u Bačku Palanku. Debi na stadionu Bačke imaće ponovo u okršaju s novosadskim superligašem.

“Svaki pozitivan rezultat za nas će biti dobar i nadam se da ćemo na naš saldo upisati neki bod. Spremamo se da sutra pokušamo da pobedimo. Nekih taktičkih iznenađenja ne verujem da će biti ni na jednoj strani, jer do pre tri meseca kolega Lalatović i ja radili smo zajedno u FC “Vujadin Boškov” i sarađivali”.

Govedarica neće moći da računa na povređene Rogača i Josimova, dok će mu svi ostali prvotimci biti na raspolaganju.

“Nažalost, Rogač i Josimov su ozbiljnije povređeni i na njih neću moći da računam za duži period, a tek pred početak susreta odrediću igrače koji će istrčati na teren. Nastojaćemo da, kao i protiv Partizana, pružimo čvrstu i mušku igru i da iskoristimo naše šanse ukoliko nam se budu ukazale. Izuzetno cenim Vojvodinu, ali bodovi su nam od izuzetne važnosti i daćemo sve od sebe kako bismo svoj cilj ispunil”, zaključio je trener Bačke Zoran Govedarica.

Autor: Dnevnik