Početna Sport Vojvodina trijumfovala u Velsu

Vojvodina trijumfovala u Velsu

0

meleg

Fudbaleri Vojvodine sinoć su na stadionu u Rilu savladali Konah’si ki sa 2:1 i ukupnim rezultatom 3:1 plasirali se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred oko 500 gledalaca, među kojima je bilo i tridesetak navijača Vojvodine, strelac za Novosađane bio je Dejan Meleg u 7. i 49. minutu, dok je za domaće pogodio Majkl Vajld u 65. minutu.

Crveno-beli su sinoć pokazali da su daleko kvalitetniji tim od ekipe iz Velsa, a za razliku od prvog meča demonstrirali su i veću efikasnost. U prvom poluvremenu je utakmica bila tvrda i rastrzana, ali se u nastavku domaći tim više otvorio nakon drugog primljenog gola, što su Novosađani iskoristili i u nekoliko navrata stvorili dobre prilike.

Već na samom početku, tačnije u 7. minutu Meleg je zatresao mrežu. On je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, iskosa sa dvadesetak metara, i pogodio suprotni ugao golmana Denbija.

Vojvodina je posle vođstva imala inicijativu, ali je teško uspevala da probije odbranu domaćeg tima, dok su se Velšani uglavnom ograničili na odbranu i dugim loptama pokušavali da uposle svoje isturene napadače. Vredi istaći još jedan dobar pokušaj Melega iz slobodnog udarca, te dve poluprilike koje su imali Malbašić i Paločević. S druge strane, domaćin je samo jednom zapretio Kordiću i to krajem poluvremena.

U nastavku, u prvom ozbiljnijem napadu Paločević dobija dobru loptu u sredini i kreće ka šesnaestercu. Čini se da je fauliran na samoj ivici kaznenog prostora, ali sudija Kralovic svira penal koji Meleg pretvara u 2:0. Kapitenu Novosađana ovo je bio četvrti pogodak u četiri utakmice evropskih kvalifikacija.

Još nekoliko odličnih prilika ostalo je neiskorišćeno do kraja meča, pre svih Malbašića, Maksimovića i Zličića.

S druge strane, Velšani su uspeli da ipak daju jedan gol u 65. minutu. Naime, posle centaršuta Bejnsa, loptu je zakačio u petercu Vajld i savladao Kordića.

Naredni protivnik Novosađana će biti Dinamo iz Minska koji je sinoć u Irskoj savladao St. Patrik sa 1:0 nakon odigranih 1:1 u prvom susretu u Belorusiji. Prvi meč igra se 28. jula na Karađorđu, dok je revanš 4. avgusta u Minsku.

Autor: S.Krajnović