Početna Sport Vojvodina u finalu prvenstva protiv Crvene Zvezde

Vojvodina u finalu prvenstva protiv Crvene Zvezde

0

ok-vojvodina,-odbojka_660x330

Vremena za proslavu istorijskog evropskog trofeja nije bilo puno za odbojkaše “Vojvodine”. Slobodni trenuci iskoristili su se za odmor, kako ih već sutra očekuje prvi meč sa “Crvenom zvezdom” u polufinaloj seriji borbe za trofej namanjen pobedniku nacionalnog prvenstva.
Bez obzira na činjenicu da je već izuzetno uspešna sezona iza odbojkaša “Vojvodine” koji su osvojili dva trofeja, Kup Srbije i evropski Kup Izazivača, ambicije se tu ne završavaju.

Želja je da se posle osam godina i pehar pobednika domaćeg prvenstva nađe u vitrinama novosadskog kluba. Prva prepreka ka tom putu za izabranike Strahinje Kozića biće “Crvena zvezda”, dobro poznat protivnik.

“Imaju jako dobar tim koji je zajedno već 4, 5 godina. Njihovi glavni nosioci igre su navikli da osvjaju trofeje i sigurno da nas očekuje težak i neizvetsan duel sa ekipom Crvene zvezde. +Ali se nadam da ćemo proći u finale i da ćemo se boriti za još jedan trofej”, rekao je prvi strateg “Vojvodine NS seme” Strahinja Kozić

Aktuelni šampion države ulogu favorita daje Vojvodini, koja učešćem u Evropi nije ispadala iz takmičarskog ritma.

“Biće jedna teška i neizvesna utakmica kao što su i sve ove godine bile sa Vojvodinom, a ono što možemo da obećamo je naša borbenost i istrajnost u toj borbi do kraja”, poručio je trener OK „Crvena zvezda“, Dragan Kobiljski

Prva utakmica polufinalne serije domaćeg prvenstva između “Crvene zvezde” i “Vojvodine” igra se u četvrtak od 18 časova u Beogradu u hali na Banjici. Plasman u finale obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Boričić uručuje Vojvodini priznanje Odbojkaškog saveza

Predsednik Odbojkaškog saveza (OSS) Srbije Aleksandar Boričić uručiće Vojvodini priznanje za izvanredan rezultat nakon osvajanja ovogodišnjeg Kupa izazivača.

Priznanje OSS Boričić će sutra uručiti predstavniku odbojkaškog kluba Vojvodina uoči početka prvog meča polufinala plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Ekipa trenera Strahinje Kozića ostvarila je najveći uspeh u istoriji srpske klupske odbojke, pošto je u finalu Kupa izazivača bila bolja od Benfike. U prvom meču u Novom Sadu Vojvodina je slavila sa 3:1, dok je u revanšu u Lisabonu Benfika bila bolja sa 3:2.

Autor: Tanjug
Foto: okvojvodina.org