Početna Sport Vojvodina ubedljivo do polufinala Kupa

Vojvodina ubedljivo do polufinala Kupa

0

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog pridružili su se Partizanu u polufinalu Kupa Srbije. Vojvodina je bila ubedljiva protiv Borca 5:2, uz po dva gola Nikole Trujića i Filipa Malbašića, a lagan trijumf ostvario je i Čukarički na gostovanju drugoligašu Slobodi 3:0.

Pred oko 700 gledalaca na “Karađorđu”, strelci za “staru damu” bili su Malbašić u 12. i 71, Trujić u 16. i 81. i S. Babić u 66, dok su golove za Čačane postigli Kovačević u 41. (ag) i Marčić u 62. minutu.

Specijalni gosti FK Vojvodina na jučerašnjoj utakmici bili su dečaci iz škole fudbala “Sport tim” iz Banjaluke, koji su pred početak utakmice izašli na teren zajedno sa fudbalerima dva tima, a gledaoci na stadionu pozdravili su ih srdačnim aplauzom.

Vojvodina je od početka susreta preuzela inicijativu i došla u vođstvo već u 12. minutu. Zasluge za to pripadaju sjajnom Filipu Malbašiću, koji je napravio lep solo prodor u šesnaestercu rivala, nanizao nekoliko fudbalera Borca i izborio se za poziciju za šut sa oko sedam-osam metara, što je i iskoristio da dovede svoj tim u vođstvo.

Samo četiri minuta kasnije, već je bilo 2:0 za Vošu. Meleg je uputio pas pred šesnaesterac gostiju, a tamo Malbašić petom proigrao Trujića, koji je lepo prihvatio loptu i preciznim udarcem sa oko 13-14 metara udvostručio prednost crveno-belih.

Od tog trenutka, usledio je period igre u kojem nije bilo izrazitih šansi, iako je Vojvodina i dalje bila tim koji je češće kontrolisao loptu i više napadao na gol protivnika. To je moglo da joj se isplati u 34. minutu, kada je posle lepe akcije crveno-belih Siniša Babić izašao sam ispred golmana i pokušao da ga savlada sa pet metara, ali je Aleksić dobro intervenisao i otklonio opasnost po svoj gol.

Na drugoj strani, Borac je sedam minuta kasnije iskoristio grešku Vojvodine da smanji rezultat. Babić je izgubio loptu na oko 25 metara od svog gola, do nje je došao Savić i odigrao pas do Zoćevića, koji je šutirao sa oko 18 metara. Na putu ka golu, ona je zakačila Kovačevića i prevarila golmana Rockova, te tako završila u mreži.

Borac je imao prvi dobar pokušaj i u drugom poluvremenu, kada je u 51. minutu Mihajlović šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan, pa je lopta otišla nekoliko centimetara pored desne stative.

Međutim, u 62. minutu, epilog je bio drugačiji. Ovoga puta, Marčić je šutirao sa 17-18 metara i pogodio donji levi ugao gola Vojvodine, te tako doneo izjednačenje svom timu. Međutim, Voša je vrlo brzo ponovo došla u vođstvo.

U 66. minutu, Siniša Babić je umakao odbrani Čačana, ostao sam u šesnaestercu gostiju i preciznim udarcem po zemlji sa oko 13-14 metara iskosa sa desne strane doneo novu prednost crveno-belima.

Samo pet minuta kasnije, već je bilo 4:2 za Vošu. Ovoga puta, Malbašićje sjajno proigran u kaznenom prostoru gostiju, ostao je sam ispred golmana i lepim lob udarcem postigao svoj 17. gol ove sezone.

Na novi pogodak “stare dame”, nije se dugo čekalo. U 81. minutu, najpre je Knežević imao odličnu priliku da se upiše u strelce, ali je njegov udarac sa sedam metara odbranio golman Aleksić. Međutim, u nastavko akcije, upravo je Knežević petom odigrao pas do Trujića, koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora. Golman gostiju uspeo je da zakači loptu, ali nedovoljno da spreči njen ulazak u mrežu.

U 86. minutu, Voša je mogla i do šestog gola, kada je Lakićević dobro prošao po desnoj strani i proigrao Kneževića, a ovaj šutirao iz prve sa sedam metara iskosa, ali je lopta otišla preko prečke. Ostalo je 5:2, pa je Voša izborila ubedljiv i zaslužen prolaz u polufinale Kupa Srbije.

Veselinović: Pozitivan voljni momenat

Posle plasmana njegovog tima u polufinale Kupa Srbije, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović zahvalio se svojim igračima na pozitivnom voljnom momentu koji su iskazali i istakao da je to bilo presudno u ovom meču.

“Pre svega, hteo bih da se zahvalim našim igračima, koji su ispoljili jedan pozitivni voljni momenat, a na trenutke i visoki kvalitet. Takođe, zahvaljujem se i publici, koja je prepoznala važnost utakmice i koja nam je na momente dala podršku i pozdravljala igrače. Opredeljenje ekipe Borca da se nadigrava tokom svih 90 minuta zaslužuje pohvale i to je ono što svako od nas mora da podrži, a ja joj želim da do kraja prvenstva ostvari svoje ambicije”, kaže Veselinović.

Iako sigurno ima razloga za zadovoljstvo zbog ubedljive pobede na svom debiju na klupi Vojvodine, on već razmišlja o sledećem meču.

“Nažalost, u fudbalu nema starih zasluga, a za mene lično nema ni dovoljno vremena, pa već sada razmišljam o sledećoj utakmici i sledećem protivniku, jer kao što sam juče rekao, pripremaćemo se od meča do meča. Veliku zahvalnost dugujem i članovima svog stručnog štaba, sa kojima sam u ponedeljak popodne odradio prvi trening, a svako od njih dao je veliki napor da u što optimalnijim uslovima dočekamo ovu utakmicu. Kad dođe do smene trenera, to je uvek nešto vanredno i na igrače kao mlade ljude to sigurno deluje”, rekao je Veselinović.

Autor: RTV
Foto: fkvojvodina.rs