Početna Sport “Vojvodini” 2.500 evra kazne, “Zvezdi” pobeda zbog guranja sudije u bazen

“Vojvodini” 2.500 evra kazne, “Zvezdi” pobeda zbog guranja sudije u bazen

0

Vaterpolo klub “Vojvodina” kažnjen je sa 2.500 evra zbog propusta u organizaciji meča sa “Crvenom zvezdom” u 11. kolu Regionalne A2 lige, a susret je registrovan službenim rezultatom 5:0 za Beograđane.

Podsetimo, na meču između “Vojvodine” i “Zvezde” koji se igrao proteklog vikenda na bazenu na Slanoj bari, na svega dve sekunde pre kraja pri rezultatu 7:7, jedan gledalac je gurnuo sudiju Marka Matijevića u bazen.

“Vojvodinu” najverovatnije očekuje i dodatna kazna Disciplinskog suda od tri meča neigranja pred svojom publikom, kao i novčana kazna od 500 do 2.500 evra.

Nakon ovakvog epiloga, “Zvezda” je sa 30 bodova skoro sigurno obezbedila povratak u elitni rang, dok “Vojvodini” ostaje da pronađe način kako da se izbori sa finansijskim obavezama zbog neodgovornog navijača.

– Neodgovoran, neprimeren i nepromišljen čin jednog navijača, koji je bacio senku na sportski događaj, na nas kao domaćine, ali i na sport u celini – saopštio je nakon incidenta VK “Vojvodina” konstatujući da takvi postupci, iako nisu delo huligana niti navijačkih grupa, ozbiljno ugrožavaju ugled sporta, klubova i sportske javnosti u celini.

Gledalac koji je gurnuo sudiju u bazen priveden je odmah u policiju, saslušan i pušten. Posle incidenta otišao je u svlačionicu i izvinio se sudiji Matijeviću, rekavši da to nije učinio namerno. Događaj koji do sada nije viđen na vaterpolo mečevima bio je njegova reakcija na jednu sudijsku odluku u finišu meča, potpuno tipičnu za vaterpolo sport.

“Vojvodina” takmičenje u A2 ligi nastavlja u subotu utakmicom protiv “Katara” u Budvi.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Freeimages