Početna Sport Voša bez klasičnog napadača na “Zvezdu”, Lalatović optimista

Voša bez klasičnog napadača na “Zvezdu”, Lalatović optimista

0

Fudbaleri “Vojvodine” dočekaće danas na “Karađorđu” aktuelnog prvaka države “Crvenu zvezdu”, u okviru sedmog kola Superlige Srbije.

Novosađani su trenutno lideri na tabeli domaćeg šampionata, a protiv šampiona Srbije i učesnika Lige šampiona, u “Vojvodini” očekuju popunjen “Karađorđe”. “Zvezda”, naravno, ove sezone igra odlično i u prvenstvu, pa će za tim “Vojvodine” utakmica protiv beogradskog kluba biti pravi test vrednosti.

Utakmice kakve su sa “Zvezdom” iščekuju navijači, fudbaleri, ali i šef stručnog štaba “Vojvodine”, Nenad Lalatović. Kako kaže, publiku sutra očekuje praznik fudbala, a na stadion “Vojvodine” dolazi protivnik o kojem ne treba previše trošiti reči, “jer o njihovoj snazi govori sama činjenica da su po drugi put uzastopno učesnici Lige šampiona”.

– Nas to ne plaši, već nam samo daje još veću obavezu da se prikažemo u što lepšem svetlu. Mnogo puta do sada sam ponovio da ko god da nam dođe na “Karađorđe”, bila to “Crvena zvezda”, “Partizan” ili neki još veći klub, mi se nikoga ne plašimo i sigurno ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo da ostvarimo pobedu, jer ukoliko ne razmišljate tako, onda ne treba ni da se bavite sportom. Očekujem da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će glavni akteri utakmice biti igrači “Crvene zvezde” i “Vojvodine” – poručuje Lalatović.

FK “Vojvodina” reagovala je pre meča zbog toga što je Sudijska komisija delegirala Jovana Šegrta da sudi utakmicu na “Karađorđu”, podsećajući da je isti sudija u utakmici ova dva tima prošle sezone ozbiljno oštetio novosadski klub. Međutim, bez obzira na to i bez obzira na snagu rivala, Lalatović je optimista pred ovaj meč.

– Rekao sam im da na ovom meču nemaju šta da izgube, jer igraju protiv kluba koji, u ovom trenutku, ima najveći fond kvalitetnih igrača. Kakav god tim da izvede sutra, taj tim će biti kvalitetan, a siguran sam da će “Crvena zvezda” protiv nas izvesti najjači sastav. Oni su posle nekih evropskih utakmica odmarali tim, ali sam uveren da ga protiv nas neće odmarati, niti ja to želim. Voleo bih da zaigraju u najjačem sastavu kako bi moji igrači videli gde su i pokazali koliko vrede. Jako mi je žao što neću moći da računam na prvog strelca našeg tima Matića, koji je dobio karton protiv “Proletera”, a pod znakom pitanja je i Nikolić, naše možda najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, koji je dobio udarac na treningu. Na sve ostale mogu da računam i daćemo sve od sebe da sutra odigramo našu najbolju utakmicu i pobedimo – dodaje trener Vojvodine.

On je ukazao na to da tim, u ovom trenutku, nema klasičnog napadača, zbog čega će u špic morati da pomeri Ezea sa krila ili Bojića sa mesta ofanzivnog veznog.

Ono što uliva nadu navijačima jeste i to što Lalatović, tokom oba svoja mandata na klupi “Vojvodine”, još uvek nije dožio poraz na domaćem terenu u domaćim takmičenjima.

– “Crvena zvezda” ima svoj kvalitet i ne treba joj pretiti, ali sigurno joj neće biti nimalo lako. Imaju mnogo kvalitetnih igrača iz inostranstva, jer sada su u mogućnosti da ih dovode, pošto će imati ogromne prihode od Lige šampiona. Međutim, ne bojim se i dao bih sve na svetu da posle ove utakmice i dalje kao trener budem neporažen na “Karađorđu”. Jedino što bih još više voleo jeste to da se moji igrači prikažu u pravom svetlu i vide da mogu da igraju protiv tima sa tako kvalitetnim igračima, koji će učestvovati u Ligi šampiona. Takođe, želimo da vidimo koliko možemo sa ovim timom sledeće godine, jer ukoliko su “Crvena zvezda” i “Partizan” mogli da se plasiraju u evropska takmičenja, ne vidim zašto to ne bi mogla i “Vojvodina”, koja je isto veliki klub, sa velikom tradicijom i brojnim navijačima. Nadam se i verujem da sledeće godine “Vojvodina” može da učestvuje u grupnoj fazi Lige Evrope – zaključuje Lalatović.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina