Početna Sport Voša danas počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

Voša danas počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

0

Ekipa Vojvodine ugostiće na “Karađorđu” slovački tim Ružomberok u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, koja se igra danas od 20 časova.

Voša se nikad do sada nije sastala sa Ružomberokom koji je slovačko prvenstvo završio na trećem mestu. Između ostalog, Lale će se danas boriti i protiv negativne tradicije, pošto su u 12 susreta sa slovačkim timovima ostvarili samo tri pobede, dva puta su igrali nerešeno, a u sedam navrata su gubili utakmicu.

Šef stručnog štaba Novosađana, Radoslav Batak, kaže da je tim spreman za današnji meč, ali da im je protivnik “organizovana i disciplinovana ekipa”.

U pitanju je relativno visoka ekipa koja ima dobar ofanzivni prekid. Međutim, mi se pripremamo od 3. juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što bi trebalo da pokažemo na terenu i nadam se da ćemo pred našim navijačima pokazati u najboljem mogućem svetlu. S obzirom na to da prvu utakmicu igramo kod kuće, svaki pozitivan rezultat, uz neprimljen gol, daće nam nadu za mirniji revanš i podići samopouzdanje“, poručio je Batak.

Jedini nedostatak, po Batakovim rečima, na današnjem meču biće neigranje levog beka Nikole Antića, koji se nije oporavio od povrede zadnje lože. Trener Voše se osvrnuo i na situaciju sa Dejanom Melegom.

Ja sam ga očekivao na treningu posle Evropskog prvenstva, međutim on se nije pojavio. Ne znam kakva je relacija sa klubom, da li je transfer završen ili nije, nisam ulazio u to. Igrači koji su na terenu, koji su glavom u Vojvodini, uvek su dobrodošli“, kazao je Batak.

Podsetimo da su turski mediji pisali kako Meleg prelazi u redove Kajzerispora. Međutim, u Vojvodini su tada rekli da nisu upozanti sa ovim transferom, te da Meleg ima punovažan ugovor sa klubom iz Novog Sada.

Prodaja ulaznica za današnju utakmicu je počela juče. Cena karte za zapadnu tribinu košta 300, a za istočnu 200 dinara. Ulaznice za sever se prodaju od danas u prostorijama navijačkog kluba Firma po ceni od 100 dinara.

Izvor: 021.rs