Početna Gradske teme Potpisan ugovor za novu zgradu RTV-a

Potpisan ugovor za novu zgradu RTV-a

U Novom Sadu juče je potpisan ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Javnoj medijskoj ustanovi Radio – televiziji Vojvodine, za finansiranje projekta izgradnje poslovnog objekta, zgrade Radio – televizije Vojvodine.

Polovina ovih sredstava obezbeđena je pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je druga polovina, u visini od 400 miliona dinara obezbeđena iz budžeta Republike Srbije za 2017. godinu.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica.

Potpisivanju ugovora prethodila je Odluka UO JMU RTV a pribavljeno je i mišljenje Pravobranilaštva APV.
Takođe, potpisana je i Odluka o sprovođenju postupka javne nabavke po ovlašćenju kojom je Radio – televizija Vojvodine ovlastila Upravu, za radnje u postupku javne nabavke radova na izgradnji poslovnog objekta i javne nabavke usluge stručnog nadzora.

Pokrajinska vlada prethodno je zadužila Upravu za kapitalna ulaganja da u ime Autonomne pokrajine Vojvodine sprovodi koordinaciju aktivnosti i obavlja stručne poslove radi finansiranja projekta izgradnje poslovnog objekta Radio – televizije Vojvodine.

Na ovaj način stvoreni su formalni preduslovi za ubrzanje pripremnih radnji i otpočinjanje izgradnje zgrade RTV-a.

Izvor: RTV

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here