Početna Sport Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

FK “Vojvodina” kažnjen je sa 300.000 dinara, jer su Firmaši u nekoliko navrata vređali predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu.

Kako smo ranije pisali, navijači “Vojvodine” sa severne tribine “Karađorđa” već neko vreme su u verbalnom ratu protiv Kokeze. Zbog uvreda koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, utakmice u Novom Sadu su dva puta prekidane – prvi put u vojvođanskom derbiju protiv “Spartaka”, a drugi put protiv “Inđije”. Ovo nije prvi put da se iz ovog razloga kažnjava “Vojvodina”. Klub je i u oktobru kažnjen sa 200.000 dinara zbog toga što su navijači vređali FSS.

Odluka o kazni doneta je na telefonskoj sednici Disciplinske komisije Saveza.

Netrpeljivost Firmaša prema Kokezi prenela se i na novosadske ulice, pa su na nekoliko mesta osvanuli grafiti “kokezabet365”, aludirajući na mrežu za onlajn klađenje. Iako netrpeljivost Firmaša prema predsedniku FSS-a traje od ranije, ona se pojačala nakon što je Disciplinska komisija Saveza odlučila da novčano i bodovno kazni “Kabel” zbog navodnog nameštanja utakmice protiv “Smedereva”, u Prvoj ligi Srbije.

Zbog uvreda na račun predsednika FSS koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, “Vojvodina” je još i “dobro prošla”, s obzirom na to da je “Partizan” iz istog razloga kažnjen sa 750.000 dinara. “Crvena zvezda” je kažnjena sa milion dinara zbog pirotehnike na mečevima sa “Radom” i “TSC”, dok će “Radnički” morati da plati 50.000 dinara zbog loše organizacije meča sa “Napretkom”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay