Početna Sport Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

0

FK “Vojvodina” kažnjen je sa 300.000 dinara, jer su Firmaši u nekoliko navrata vređali predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu.

Kako smo ranije pisali, navijači “Vojvodine” sa severne tribine “Karađorđa” već neko vreme su u verbalnom ratu protiv Kokeze. Zbog uvreda koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, utakmice u Novom Sadu su dva puta prekidane – prvi put u vojvođanskom derbiju protiv “Spartaka”, a drugi put protiv “Inđije”. Ovo nije prvi put da se iz ovog razloga kažnjava “Vojvodina”. Klub je i u oktobru kažnjen sa 200.000 dinara zbog toga što su navijači vređali FSS.

Odluka o kazni doneta je na telefonskoj sednici Disciplinske komisije Saveza.

Netrpeljivost Firmaša prema Kokezi prenela se i na novosadske ulice, pa su na nekoliko mesta osvanuli grafiti “kokezabet365”, aludirajući na mrežu za onlajn klađenje. Iako netrpeljivost Firmaša prema predsedniku FSS-a traje od ranije, ona se pojačala nakon što je Disciplinska komisija Saveza odlučila da novčano i bodovno kazni “Kabel” zbog navodnog nameštanja utakmice protiv “Smedereva”, u Prvoj ligi Srbije.

Zbog uvreda na račun predsednika FSS koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, “Vojvodina” je još i “dobro prošla”, s obzirom na to da je “Partizan” iz istog razloga kažnjen sa 750.000 dinara. “Crvena zvezda” je kažnjena sa milion dinara zbog pirotehnike na mečevima sa “Radom” i “TSC”, dok će “Radnički” morati da plati 50.000 dinara zbog loše organizacije meča sa “Napretkom”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay