Početna Sport Voša na revanš u Minsk ide bez prednosti

Voša na revanš u Minsk ide bez prednosti

0

fk-vojvodina_640

Fudbaleri Vojvodine propustili su veliku priliku da u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Dinama iz Minska, na revanš odu sa značajnijom prednošću. Iako su prikazali mnogo više od gostiju iz Belorusije, Novosađani na kraju nisu uspeli ni da sačuvaju minimalnu prednost, pa su fudbaleri Dinama uspeli da izbore povoljni rezultat pred utakmicu u Minsku.

Naime, golom Jevhena Budnika u 82. minutu, Dinamo iz Minska dostigao je minimalnu prednost Vojvodine iz prvog poluvremena. Vojvodina je sve do 15 minuta pre kraja utakmica bila i više nego dominantna. Imala je veći posed lopte i nekoliko izuzetnih šansi, ali su se gosti iz Belorusije, pred sam kraj drugog dela, oslobodili pritiska. Budnik je primo loptu na desetak metara od gola Kordića i volejom je smetio u mrežu.

Fudbaleri Vojvodine su posle prvih 45 minuta vodili golom prednosti protiv. Gol je u 29 minutu postigao Siniša Babić koji je loptu primio na nekoliko metara ispred gola i nije imao većih problema da je smesiti iz leđa golmana Dinama Sergeja Ignjatovića.

Inače u prvih pola sata igre, novosadski crveno-beli su imali inicijativu i nekoliko puta pretili golu protivnika, doduše, svi udarci bili su daleko od okriva gola. S druge strane, fudbaleri Dinama tek su u dva, tri navrata prešli na polovinu terena koja pripada Vojvodini.

Babić je postigao još jedan gol u 45 minutu, ali je on poništen jer je bio u ofsajd poziciji.

Autor: Beta
Foto: fkvojvodina.rs