Početna Sport “Voša” odigrala nerešeno protiv “Proletera”

“Voša” odigrala nerešeno protiv “Proletera”

0

Fudbaleri “Vojvodine” odigrali su nerešeno 0:0 protiv ekipe “Proletera”, u prijateljskom meču odigranom na “Karađorđu”.

Prva dobra prilika na utakmici, pred oko 500 gledalaca, viđena je u šestom minutu, kada je Mihajlović izbio sam pred gol “Proletera” i šutirao sa petnaestak metara, ali je golman Krunić uspeo da odbrani njegov udarac. Samo šest minuta kasnije, dobar šut sa oko 17 metara uputio je i Jovančić, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Crveno-beli su u potpunosti imali terensku inicijativu i više napadali, dok su se igrači “Proletera” opredelili za kontranapade i na taj način pokušavali da ugroze gol “Vojvodine”.

“Voša” je mogla do pogotka i u 30. minutu. Slobodan udarac sa oko 25 metara iskosa sa leve strane izveo je Mesarović i gađao same rašlje gola gostiju, ali je Krunić još jednom odlično intervenisao i izbio loptu u korner. Još bolja šansa za “staru damu” usledila je osam minuta kasnije, kada je Jovančić lob pasom lepo proigrao Subotića na oko sedam metara od gola gostiju, vezista “Vojvodine” je šutirao, ali je Krunić i iz ove situacije izašao kao pobednik.

Prvu priliku u drugom delu utakmice, ujedno i svoju prvu šansu na utakmici, imali su fudbaleri “Proletera” u 51. minutu. Dosuđen je slobodan udarac na oko 18 metara od gola “Vojvodine”, šutirao je Novaković i gađao donji desni ugao, ali je Rockov sjajnom reakcijom sprečio pogodak.

Do kraja meča, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, pri čemu nijedan od timova nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol protivnika. Tek u 87. minutu, posle dobrog proigravanja Sprema, Mirosavljev je glavom pokušao da lobuje Elesina sa desetak metara, ali je lopta pogodila prečku, pa je utakmica završena bez golova.

Svoj naredni meč, fudbaleri “Vojvodine” odigraće već u petak od 20 časova, kada će, u okviru prvog kola Super lige Srbije, na svom terenu dočekati ekipu “Čukaričkog”.

Izvor: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina/Facebook/Jelena Grlić