Početna Sport Voša ponovo pobedila Mladost

Voša ponovo pobedila Mladost

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom stadionu ekipu Mladosti rezultatom 3:1 (2:0) u 18. kolu Super lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Dejan Zukić u 31. minutu iz penala i Miljan Vukadinović u 32. i 77. minutu, dok je za Mladost pogodio Jovanović u 67.

Pred početak utakmice, predsednik Sekcije veterana i član prve šampionske generacije Vojvodine Vasa Pušibrk je fudbaleru “stare dame” Novici Maksimoviću uručio uramljen crveno-beli dres sa brojem 100 na leđima, s obzirom na to da je Maksimović na nedavnoj utakmici protiv Partizana postao 100. igrač u istoriji kluba sa najmanje 100 odigranih utakmica za Vošu.

Mladost je krenula ofanzivno i agresivno, ali je prvu šansu imala Vojvodina, Vukadinović je u petom minutu sa distance šutirao direktno u golmana.

U 12. minutu Čović je gađao glavom posle centaršuta Kovačevića, a onda je na isteku pola časa igre Voša zasluženo povela. Mićević je rukom izblokirao Vukadinovićev udarac, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Dejan Zukić.

Tek što su krenuli sa centra, domaći su napravili grešku u odbrani, Veljko Simić je odlično presekao loptu i pravovremeno prosledio do Vukadinovića koji je bocnuo preko golmana za 2:0.

Mladost je prvi put pripretila u 37. minutu kada je Mićević sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, da bi u 43. Danoski propustio stopostotnu šansu, sa desetak metara šutirao je pored stative.

Mladost je preuzela inicijativu u drugom poluvremenu, ali je odbrana Vojvodine delovala veoma dobro u nekoliko situacija. Odbrana “stare dame” izblokirala je dva, tri solidna pokušaja gostujuće ekipe, ali u 67. Mladost je izjednačila.

Posle uigrane akcije iz slobodnog udarca, Jovanović je pobegao pored živog zida i posle asistencije Cvetkovića pogodio dalji ugao za 2:1.

Iako su naredni minuti pripali gostima, Vojvodina je u 77. minutu izvela jednu od lepših akcija ove jeseni za 3:1. Simić je odigrao dupli pas sa Mrkaićem na polovini terena, vukao loptu dvadesetak metara, a potom uzvratio pas do napadača Voše, koji je nesebično spojio Vukadinovića sa praznim golom za 3:1.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi, osim što je Simić zaustavio Bojovićev udarac u nadoknadi, a potom se i na drugoj strani istakao Kostić posle pokušaja Veljka Simića.

Vojvodina je sačuvala prednost i pobedila Mladost drugi put u razmaku od pet dana, te je ostala četvrta sa 29 osvojenih bodova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay