Početna Sport Voša poražena na gostovanju u Beleku

Voša poražena na gostovanju u Beleku

0

Fudbaleri “Vojvodine” poraženi su od ekipe “Maribora” rezultatom 3:2, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

Pred oko 50 gledalaca u sportskom centru “Susesi”, strelci za “Maribor” bili su Pihler u 37, Viler u 64. i Kotnik u 90, dok su golove za “Vošu” postigli Čović u 49. i Zukić u 69. minutu.

Prva prilika na utakmici je viđena u 12. minutu, kada je sa leve strane centrirao Vukadinović, golman Cotman je pokušao da izbije loptu, ali je ona došla do Đuričina, koji je šutirao sa oko sedam-osam metara, ali je lopta otišla preko gola slovenačkog tima.

Na drugoj strani, u 36. minutu, dosuđen je penal za “Maribor”. Posle dubinskog pasa u šesnaesterac “Vojvodine”, loptu je prihvatio Zahović, na koga je startovao Saničanin, pa je glavni sudija meča dosudio najstrožu kaznu. Jedanaesterac je izveo Kronaveter, ali je golman “Vojvodine” Rockov odlično reagovao i odbranio njegov udarac.

Međutim, samo minut kasnije, “Maribor” je ipak došao u vođstvo. Posle kornera, u petercu “Vojvodine” je dobro skočio Pihler i uputio udarac glavom, Đurić je sa gol-linije pokušao da je izbije u polje, ali je ona ipak završila u mreži “Vošinog” gola.

Prednost “Maribora” nije dugo trajala, pošto je “Vojvodina” uspela da izjednači već početkom drugog poluvremena. U 49. minutu, Obolski je u šesnaestercu presekao povratni pas ka golmanu Cotmanu, čuvar mreže “Maribora” ga je faulirao, pa je dosuđen još jedan jedanaesterac za ovom meču, ali ovoga puta u korist crveno-belih. Siguran izvođač penala je bio Čović, koji je tako izjednačio rezultat.

Već u 55. minutu, “Voša” je lako mogla doći do preokreta i to posle kontranapada, kada je sa leve strane odlično centrirao Devetak, a udarac sa oko sedam-osam metara iz prve uputio Bjeković, ali je Cotman sjajno reagovao i odbranio. Na drugoj strani, u 64. minutu, “Maribor” je ponovo došao u vođstvo.

Posle duplog pasa sa Santosom, Zahović je odlično proigrao Vilera, koji je utrčao u šesnaesterac i šutirao iz prve, te sa oko 12-13 metara poslao loptu u dalji donji ugao golmana Vukliša.

“Vojvodina” je imala fantastičnu priliku da još jednom izjednači samo tri minuta kasnije, kada je Devetak centrirao, a u šesnaestercu “Maribora” loptu prihvatio Mladenović i dodao je do Obolskog, koji je šutirao sa svega-tri četiri metra, ali je lopta pogodila prečku. Međutim, što se nije desilo tad, dogodilo se već u 69. minutu.

Sa oko 20 metara od protivničkog gola, slobodan udarac za “Vojvodinu” je izveo Zukić i, prebacivši živi zid, postigao sjajan gol za svoj tim. Međutim, u 90. minutu, “Maribor” je po treći put došao do prednosti.

Nakon kornera, u šesnaestercu “Vojvodine” je do lopte došao Kotnik i “makazicama” sa desetak metara poslao loptu u rašlje gola Vukliša, te time ujedno postavio konačan rezultat utakmice.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina