Početna Sport Voša potpisala profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz omladinskog pogona

Voša potpisala profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz omladinskog pogona

0

Osamnaestogodišnji Matvej Martinkevič i sedamnaestogodišnji Marko Luković i Milan Vidaković, Vošini omladinci, potpisali su profesionalne ugovore sa novosadskim klubom.

Matvej Martinkevič je rođen 2. novembra 2002. godine u Moskvi, odakle je pre pet godina došao u Srbiju. Igra na poziciji napadača, a u Vojvodinu je došao pre godinu i po dana iz ČSK Čelareva.

“Pre svega, osećam obavezu da se zahvalim Vojvodini na tome što mi je pružila priliku i što veruje u mene, a to je posebno lep gest s obzirom na to da sam ove sezone bio povređen. Klub mi je mnogo pomogao da se što pre oporavim i da, već u januaru, budem spreman da ponovo istrčim na teren”, izjavio je Martinkevič.

Njegov saigrač Marko Luković je rođen 4. septembra 2003. godine i igra na poziciji desnog krila ili desnog beka, mada je na nekim mečevima ove sezone igrao i po levoj strani. Poreklom je iz Bačke Palanke, s tim da je u Vojvodinu došao još kao dečak pre desetak godina.

“Mnogo sam srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora i, u isto vreme, izuzetno zahvalan klubu na tome što mi je pružio priliku da ozvaničimo saradnju. Takođe, Vojvodini sam zahvalan i na svemu ostalom što je do sada uradila za mene. U budućnosti me čeka naporan rad, ali ovo za mene predstavlja jedan dodatan motiv i podsticaj, kako bih zaslužio da što pre dobijem priliku i u prvom timu”, rekao je Luković.

Profesionalni ugovor je potpisao i golman Milan Vidaković, Novosađanin rođen 10. februara 2003. godine.

“U Vojvodinu sam došao pre pet-šest godina iz ŠF ‘Petar Puača’, a interesantno je to da tada uopšte nisam bio golman, već štoper. Tek pre četiri godine sam počeo da branim i zaista je odličan osećaj što sam danas postao profesionalac u Vojvodini. Tekuću sezonu ću verovatno završiti u omladincima, a na leto ćemo videti. Nadam se da ću za koju godinu uspeti da postanem prvi golman Vojvodine”, izjavio je Vidaković.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina