Početna Sport Voša savladala Čukarički

Voša savladala Čukarički

0

trujic,-fk-vojvodina,-cukaricki_660x330

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Čukaričkog rezultatom 2:0 (1:0), u poslednjem kolu jesenje polusezone. Pred oko 500 gledalaca na “Karađorđu”, strelci za Vošu bili su Trujić u 45. i Malbašić u 64. minutu.

Prva prilika na meču viđena je u devetom minutu. Bivši napadač Vojvodine, a sadašnji član Čukaričkog Ognjen Ožegović uputio je šut po zemlji sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Gosti su ponovo pripretili u 18. minutu, kada je skoro sa iste pozicije šutirao i Obeng, ali je njegov udarac završio iznad prečke.

Na drugoj strani, dva minuta kasnije revanširao se Maksimović, koji je snažno šutirao sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane, ali je Petrić dobro intervenisao i izbio loptu u korner. Utakmica je potom ušla u nešto mirniji ritam, da bi novo uzbuđenje usledilo tek u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Posle nabačene lopte u šesnaesterac Čukaričkog, najbolje se snašao Nikola Trujić i sa metar od gola sproveo loptu u mrežu.

Drugo poluvreme počelo je šansom za goste u 48. minutu, kada je Kordić sjajno reagovao u situaciji “jedan na jedan” sa Obengom, a potom i odbranio udarac Jevtića sa desetak metara. Vojvodina je uzvratila 11 minuta kasnije, kada je Ašćerić ušao u šesnaesterac Čukaričkog i šutirao sa dva metra iskosa, ali je pogodio stativu. Već u narednom minutu, sa skoro 30 metara šutirao je Jovančić, s tim je njegov šut pogodio prečku.

Međutim, u 64. minutu, gledaoci su ipak videli jedan sjajan gol na “Karađorđu”. Filip Malbašić je šutirao sa 23-24 metra, a golman Petrić je samo pogledom ispratio let lopte, koja je završila u desnoj strani mreže. U 71. minutu, isti igrač šutirao je sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali je Petrić tada dobro intervenisao.

Prelepa akcija crveno-belih viđena je i u 79. minutu, a završila se povratnim pasom Antića za Paločevića, koji je šutirao sa desetak metara iskosa sa leve strane, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored dalje stative. Čukarički je mogao da smanji sedam minuta kasnije, kada je Ožegović pokušao glavom sa pet metara, ali je Kordić uhvatio loptu.

Uprkos sigurnom vođstvu, Vojvodina je nastavila da napada do kraja utakmice, ali promene rezultata nije bilo, pa je Voša pobedom od 2:0 stavila tačku na ovu jesen, u kojoj je, u svim takmičenjima u kojima je nastupila, ostvarila izvanredne rezultate.

Autor: RTV
Foto: fkvojvodina.rs