Početna Sport Voša savladala Metaloplastiku u Seha ligi golom razlike

Voša savladala Metaloplastiku u Seha ligi golom razlike

0

Rukometaši Vojvodine pobedili su Metaloplastiku u Šapcu, rezultatom 25:24, u prvom meču osmine finala plej-ofa Seha šampionata.

Ovom pobedom šampion Srbije imali malu, ali važnu prednost pred revanš u Novom Sadu.

Voša je u nastavku Seha lige slabo startovala. Pre svega, na startu je zakazala odbrana i u prvih 20 minuta primljeno je 14 golova, pa je domaćin imao prednost od šest golova. Međutim, šampioni su uspeli da podignu kvalitet igre, zaigraju čvršće, te da na poluvreme odu sa minusom od dva gola.

U nastavku je viđena dobro poznata igra Vojvodine. Zaigralo se mnogo bolje, Pribak je predvodio napad, a Nikolić je imao odličnu završnicu.

Samo 17 sekundi pre kraja utakmice, Metaloplastika je postavila dva flastera, ali je međuprostor iskoristio Nikolić koji je prodro u deveterac protivnika i doneo pobedu crveno-belima.

“Osećam da smo zaslužili ovu pobedu. Ofanzivne opcije sa sedam igrača su radile odlično tokom pripremnog perioda, ali čini mi se da je danas postojala neka vrsta psihološke barijere. Nismo igrali dobro u prvih 20 minuta i zbog toga smo imali pet golova zaostatka. Tokom pauze na poluvremenu napravili smo nekoliko prekomponovanja i sve je radilo mnogo bolje. Nismo bili agresivni kao što bi trebalo”, poručio je šef stručnog štaba Vojvodine Boris Rojević posle meča.

Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Jovica Nikolić koji je sedam puta pogađao gol Metaloplastike, a prati ga Nemanja Pribak koji je bio stopostotno precizan, pa je upisao četiri pogotka.

U osmini finala Seha lige mečeve su odigrali još i Nexe – Eurofarm Pelister (23:20) i Spartak Moskva – Tatran Prešov (23:31).

Ukoliko se Vojvodina plasira u četvrtfinale, tamo će je čekati jedan od najuspešnijih mađarskih timova – Vesprem.

Revanš utakmica sa Metaloplastikom igra se u utorak, 11. februara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay