Početna Crna hronika Počinje suđenje za trostruko ubistvo na Telepu

Počinje suđenje za trostruko ubistvo na Telepu

0

Pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistva na Telepu prošle godine, za koje je optužen Goran Janković iz Novog Sada, zakazano je za danas, a zakon predviđa da je na ovom ročištu javnost isključena.

Optužnica protiv Gorana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petefi Šandora na Telepu, podignuta je 22. avgusta. Janković se tereti za krivično delo teškog ubistva, za šta je zaprećena kazna zatvora od deset do 40 godina.

Inače, optuženi se nakon zločina skrivao od policije, a u pritvoru je od hapšenja na Ribarskom ostrvu 27. maja.

Podsetimo, Goran Janković je osumnjičen da je 24. maja prošle godine u jutarnjim satima u kući u Ulici Petefi Šandora 156b tupim predmetom usmrtio suprugu Mirjanu, tasta Branislava i taštu Nadu Pajić, posle čega je pobegao. On je tog jutra došao do kuće Mirjaninih roditelja, uprkos meri zabrane prilaska i komuniciranja jer ga je supruga prijavila za nasilje u porodici.

Ubistvo se dogodilo naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova od tri i deset godina.

Policija je izdala poternicu i dala se u potragu za osumnjičenim, u kojoj su učestvovale sve raspoložive jedinice novosadske policije i Žandarmerije, a bio je angažovan i helikopter, koji je svakodnevno nadletao grad i okolinu.

Iako se pretpostavljalo da je osumnjičeni mogao izvršiti i samoubistvo ili da je pobegao preko granice, ispostavilo se da se krio na jednom starom brodu, usidrenom na ulazu u Ribarac. Uhapšen je četiri dana kasnije na tom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Izvor: 021
Foto: Pixabay