Početna Sport “Voša” slavila protiv “Napretka”

“Voša” slavila protiv “Napretka”

0

Fudbaleri “Vojvodine” pobedili su ekipu “Napretka” rezultatom 2:1 (1:1), u 17. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na “Karađorđu”, strelci za “Vošu” bili su Matić u 10. i Gemović u 86, dok je gol za goste postigao Zec u 28. minutu.

Specijalni gosti FK “Vojvodina” na ovom meču bili su oko 70 dečaka iz omladinske škole FK “Borac” iz Banjaluka, koji su utakmicu posmatrali sa zapadne tribine “Karađorđa”, a na terenu, već u osmom minutu, dosuđen je jedanaesterac za “Vojvodinu”. U šesnaestercu gostiju, Stojković je oboren od strane Bjeloša, a sudija Srđan Jovanović je dosudio penal za “Vošu”. Siguran realizator najstrože kazne bio je Matić i tako doveo svoj tim u vođstvo.

Međutim, u 28. minutu, Kruševljani su uspeli da izjednače. Posle centaršuta sa desne strane, Zec je dobro skočio u šesnaestercu “Vojvodine” i preciznim udarcem glavom sa oko sedam metara uspeo da poravna rezultat.

Samo četiri minuta kasnije, Ivanović je direktno iz kornera pokušao da savlada Rockova, ali je golman “Vojvodine” izbio loptu u korner, nakon kojeg je dobro šutirao Đorić, ali je lopta otišla preko gola. Na drugoj strani, “Voša” je uzvratila u 56. minutu, kada je dobar volej-udarac sa petnaestak metara iskosa uputio Devetak, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

Još bolja šansa za crveno-bele usledila je u 64. minutu, kada je Vinsent sjajno utrčao u prazan prostor, prošao pored jednog igrača “Napretka” i izašao sam ispred golmana Miloševića, ali je lopta, nakon njegovog udarca, pogodila stativu gola gostiju. Vinsent je dobro šutirao i dva minuta kasnije, ali je ovoga puta Milošević odbranio.

U finišu utakmice, lopta je gotovo konstantno bila u posedu fudbalera “Vojvodine”, a njihova upornost se isplatila u 86. minutu, kada su došli do drugog pogotka. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je na oko 12-13 metara iskosa došla do Gemovića, koji je šutirao i postigao, kako se ispostavilo, pobedonosni gol za svoj tim.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina