Početna Sport “Voša” slavila u Nišu, Lalatović se svađao sa Kosanovićem i navijačima

“Voša” slavila u Nišu, Lalatović se svađao sa Kosanovićem i navijačima

0

Fudbaleri “Vojvodine” pobedili su “Radnički” na gostovanju u Nišu, rezultatom 2:1, u osmom kolu Superlige Srbije.

Izabranici Nenada Lalatovića dobro su nastavili šampionat, posle pauze zbog reprezentativnih obaveza. Golove za “Vojvodinu” postigli su Matić u 33. i Devetak u 77. minutu, dok je u ekipi domaćina, u 9. minutu, precizan bio nekadašnji igrač “Stare dame”, Mihajlović.

Fudbaleri “Vojvodine” slavili su pred oko 1.000 gledalaca na “Čairu”, ali utakmica za tim iz Novog Sada nije tako dobro počela. Već u 9. minutu domaćin stiže do prednosti, pošto je sa dvadesetak metara šutirao Pantelić, a na pravom mestu u petercu našao se Mihajlović koji je uspeo da savlada Rockova.

“Vojvodina” je prvi put pripretila 10 minuta kasnije, preko Bojića, ali na izjednačenje se čekao 33. minut. Drinčić je dobro centrirao sa desne strane, a najbolji strelac tima u dosadašnjem toku prvenstva, Matić, bio je siguran i glavom loptu poslao u mrežu “Radničkog”.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja na terenu, ali jeste van njega, pošto je prilikom odlaska na pauzu došlo do verbalnog sukoba između Nenada Lalatovića i Milorada Kosanovića, nakon čega je trener “Vojvodine” ušao i u raspravu sa sudijom Simovićem, koji mu je pokazao žuti karton.

Pri povratku na teren, nekoliko navijača “Radničkog” počelo je da vređa šefa stručnog štaba Novosađana, na šta je Lalatović odreagovao, a Simović mu je pokazao još jedan žuti karton, pa je trener “Vojvodine” bio primoran da napusti klupu svog tima.

Ipak, iako nisu imali komandu Lalatovića kraj terena, igrači “Vojvodine” su se dobro snašli. U 58. minutu su propustili odličnu priliku za vođstvo, Stojković je, nakon što je prošao igrača “Radničkog”, prosledio loptu Đuričinu, ovaj je proigrao Matića, a napadač “Vojvodine”, koji je bio sam pred golmanom, nije bio precizan, te je njegov udarac zaustavljen.

U 77. minutu, Nikolić, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, dobro je pronašao mladog Devetka, koji je šutirao sa 25 metara i zabio loptu pod prečku Petrovića za vođstvo “Vojvodine” 2:1.

Pet minuta kasnije iz igre je isključen jedini strelac za ekipu “Radničkog”, Stefan Mihajlović, koji je dobio direktan crveni karton zbog starta na Saničaninom.

Posle ove pobede “Vojvodina” se vraća na prvo mesto na tabeli domaćeg šampionata, sa dva boda više od TSC-a, koji ima utakmicu manje.

U narednom kolu “Vojvodina” dočekuje “Voždovac”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić