Početna Sport “Voša” sprema i omladince za utakmicu protiv “Rada”

“Voša” sprema i omladince za utakmicu protiv “Rada”

0

Fudbaleri “Vojvodine” gostuju danas, 1. decembra beogradskom “Radu”, u utakmici 18. kola Superlige Srbije.

Radovan Krivokapić, kojem će ovo biti prva na kojoj će voditi novosadski tim, već pravi izmene u timu na koje se njegovi prethodnici nisu odlučivali. U meču protiv “Rada” Krivokapić će u sastav uvrstiti trojicu omladinaca “stare dame”.

Krivokapića nije dočekala bajna situacija u klubu. “Vojvodina” je na osmom mestu u šampionatu, sa čak 13 bodova zaostatka u odnosu na mesto koje bi je odvelo u kvalifikacije za Ligu Evrope.

On najavljuje da će se beogradskom rivalu suprotstaviti sa podmlađenim timom. Kako kaže, u rad prvog tima uključeno je 10 omladinaca. Najbliži da se nađu među prvotimcima na meču protiv “Rada” su Jakovljević, Nešković, Jelačić, a u obzir dolaze i Tegeltija i Bjeković.

– Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će trojica od njih biti u konkurenciji za tim za ovaj meč. Moja lična, ali i ideja kluba jeste da se radi na povratku identiteta “Vojvodine” i da ponovo imamo taj osećaj da deca “Vojvodine” budu u prvom timu, odnosno da im se pruži sigurnost da će u nekoj bliskoj budućnosti dobiti šansu da zaigraju. O protivniku ne bih pričao mnogo, jer za nas je isti kao što je bio “Zemun” i kao što će biti svaki naredni. Naravno, svakog rivala, pa tako i “Rad”, veoma poštujemo, a postoji i ta negativna tradicija koju imamo na Banjici. Ipak, nećemo da se opterećujemo time. Mene interesuje samo to kako ćemo izgledati kada izađemo na teren, a posebno to da sve ono što smo radili na treninzima u ovom kratkom periodu prenesemo i na utakmicu – poručuje Krivokapić.

U redovima “crveno-belih” postoje i kadrovski problemi, a trenutno najveći predstavlja pozicija zadnjeg veznog, jer su i Damir Zlomislić i Aleksandar Mirkov povređeni. Iako je situacija teška, v. d. šefa stručnog štaba ističe da je klub iznad svih.

– Svi mi, treneri, igrači i svi koji rade u klubu smo prolazni, a “Vojvodina” će ostati i posle nas i samo sa takvim razmišljanjem sutra treba da izađemo na teren i probamo da damo svoj trenutni maksimum. Ono što sam svima predočio već prvog radnog dana kao šef stručnog štaba, jeste to da svako treba da radi posao za koji je predodređen i pruži sve od sebe, jer samo tako “Vojvodini” može biti bolje – kaže Krivokapić.

Utakmica između “Rada” i “Vojvodine” igra se danas sa početkom u 13 časova.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić