Početna Sport Voša u petak gostuje u Čačku

Voša u petak gostuje u Čačku

0

Posle dve pobede na startu prolećnog dela Superlige Srbije, pred fudablerima Vojvodine u petak je utakmica u Čačku, gde će ih ugostiti ekipa Borca.
Popularne “zebre” nalaze se u grčevitoj borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja i svaki bod im je zlata vredan, dok Novosađani žele da zadrže korak s Crvenom zvezdom i Partizanom u borbi za vrh tabele, pa njihov međusobni duel izaziva povećano interesovanje sportske javnosti.

U pripremi ovog gostovanja, značajna je uloga pomoćnika šefa stručnog štaba Voše Dragana Ivanovića, jer Vladimir Buač i Vlado Karakaš zaduženi su za analizu igre rivala. Zajedno sa glavnim trenerom, oni traže slabosti u suparnikovim redovima i ukazuju na mogući put koji bi crveno-bele poveo ka novoj, značajnoj pobedi.

“Jasno je da nas očekuje teška utakmica, jer su protivniku preko potrebni bodovi. Uz to, teren u Čačku nije u najboljem stanju, što je činjenica koja nama manje odgovara. Ipak, kao i pred svaku utakmicu, idemo da pokušamo da pobedimo i osvojimo sva tri boda. Optimista sam, bio sam to i uoči susreta sa Spartakom i Radom i pokazalo se da sam bio u pravu. Nadam se da će se to ponoviti i u duelu s Borcem”, rekao je Vladimir Buač.

Na koje segmente u igri Čačana fudbaleri Vojvodine moraju da obrate posebnu pažnju, upitali smo Buača.

“Reč je o čvrstoj, agresivnoj i organizovanoj ekipi, koju dodatno krasi i visina fudbalera Borca. Prekidi bi mogli da budu problem za našu odbranu, ali se nadam da ćemo biti ti koji će diktirati stil igre i kontrolisati utakmicu. Time bismo sveli na minimum šanse domaćina. U odnosu na prve dve utakmice ovog proleća, zahtev prema našim igračima odbrane biće da se smanji broj prekršaja u opasnoj zoni, kako bismo izbegli stvaranje eventualnih prilika Čačana”.

Na pitanje na koga od protivničkih fudbalera Novosađani treba da obrate posebnu pažnju, Buač je odgovorio:

“Ne bih pojedinačno nikoga izdvajao. Borac je obe utakmice, s Bačkom kod kuće i Partizanom u Beogradu, odigrao u istoj postavi i ne verujem da će njegov trener Mladen Dodić nešto menjati ni u duelu s nama. Posle pobede nad Bačkoplanačanima, crno-beli nisu ni malo lako došli do bodova, što jasno svedoči o kvalitetu našeg sutrašnjeg suparnika. Uz to, oni u susret ulaze u dobrom raspoloženju, ali i suočeni s imperativom pobede, ili barem osvajanjem boda u duelu s nama”.

U razmišljanju o sistemu igre koji će Ivanović iskoristiti u sutrašnjoj utakmici, odnosno da li će igrati s trojicom ili četvoricom fudbalera u zadnjoj liniji, Buač je, uz osmeh, istakao:

“Analizirali smo rivala, imamo neke ideje, ali ne bih se javno o tome izjašnjavao. Ostavićemo to za samu utakmicu, ali je izvesno da ni naša ekipa neće pretrpeti značajnije izmene u odnosu na postavu koja je igrala u prva dva kola. U svakom slučaju, nama je cilj da ostvarimo i treću vezanu pobedu i da u punom zamahu potom izađemo na megdan Crvenoj zvezdi na ‘Karađorđu'”.

Vojvodina već u četvrtak putuje u Čačak, u petak prepodne treniraće na terenu FK Parmenac, a utakmica s Borcem igra se na Stadionu kraj Morave, od 17 časova.

Jovančiću sve bolje

Dušan Jovančić je u viziji trenera Dragana Ivanovića zauzimao značajno mesto u postavi Vojvodine. Međutim, nesrećan splet okolnosti i prelom ključne kosti, ovog odličnog igrača za duže vreme odvojili su od terena Sreli smo ga danas pred trening crveno-belih, nasmejanog i dobro raspoloženog.

“Sve bolje se osećam i naredne nedelje treba da odem na pregled kod lekara. Počeo sam da vozim bicikl u teretani i nadam se da ću ubrzo biti u prilici da se stavim na raspolaganje treneru Ivanoviću”, rekao je Jovančić.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs