Početna Crna hronika Milivoj Vučković negira da je ubio Aleksandra Roganovića

Milivoj Vučković negira da je ubio Aleksandra Roganovića

Milivoj Vučković (21), prvooptuženi za ubistvo Aleksandra Roganovića Švabe (21) u sačekuši ispred njegove porodične kuće u Veterniku, negirao je na početku suđenja u novosadskom Višem sudu da je počinio ovaj zločin.

Kako piše “Dnevnik”, on je tvrdio da se 18. septembra 2015. nalazio u Kosovskoj Mitrovici, te da nije mogao biti ispred Roganovićeve kuće u Veterniku. Prema njegovim rečima, otišao je tamo četiri dana ranije jer ga je policija tražila zbog toga što je bio osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti ispred kladionice i falsifikovanje novca.

“Kada mi je sestra javila da me traži policija, bio sam u Centru za socijalni rad jer sam po nalogu suda za maloletnike imao obavezu da im se redovno javljam. Po podne sam se spakovao i otputovao u Beograd, a odatle u Kosovsku Mitrovicu, gde sam ostao do 20. januara 2016. godine. Sutradan sam s advokatom otišao u novosadsku policiju, bila je raspisana poternica”, naveo je Vučković.

Svedok Miloš T. iz Kosovske Mitrovice rekao je na suđenju da je optuženog Vučkovića u tom gradu video 10. ili 11. septembra 2015. godine, naglašavajući da nije moguće da je Vučković tada bio u Novom Sadu.

Drugookrivljenom Jovanu Perišiću (22) kojem se stavljaju na teret pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudi se u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana crvena poternica. Po nezvaničnim saznanjima, on se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Otac ubijenog, Radovan Roganović, kazao je da je njega i suprugu probudio pucanj nadomak kuće. Ustao je, a potom se čuo tutanj i jurnjava, a ubrzo nakon toga još tri hica.

“Supruga me je zamolila da odem do sinovljeve sobe i proverim da li je došao kući, ali njega nije bilo. Izašao sam napolje i u komšijskom dvorištu video sina da leži. Jedan od ispaljenih metaka je završio u njegovoj glavi”, prenosi “Dnevnik”.

Roganović je ubijen ispred porodične kuće u Veterniku, 18. septembra, oko 1.40 ujutru. Prema sumnjama policije on je ubijen zbog ranije svađe koja je izbila sa osumnjičenima.

Pokojni Roganović je pripadao kriminalnoj grupi sa Novog naselja. Imao je desetine krivičnih prijava za razna dela, poput posedovanja oružja i narkotika, ali i pored više hapšenja, ostao je na slobodi.

Autor: Dnevnik
Foto: Pixabay