Početna Sport Vošina osma u nizu, preskočen i Niš

Vošina osma u nizu, preskočen i Niš

0

Novi Sad 10.Decembar 2015.Prvenstvena utakmicaVojvodina-RibnicaOdbojkaši Vojvodine pobedili su Niš na gostovanju rezultatom 3:0 u okviru devetog kola Superlige.Nakon poraza od Modene u Ligi šampiona, ekipa iz Novog Sada je u Nišu nastavila seriju pobeda u domaćem prvenstvu započetu u trećem kolu protiv Kleka.
U prvom setu je ekipa Strahinje Kozića bila odlična. Bez većih problema su crveno-beli izlazili na kraj sa Nišlijama, pa su dobili set sa ubedljivih 25:16. U drugom setu su domaći mnogo bolje igrali i vodili su tokom većeg dela, ali je Vojvodina preokrenula sredinom seta, pre svega dobrom odbranom, što je bilo dovoljno da završe sa 25:23. Nisu Novosađani dopustili domaćoj ekipi da se vrati u ovu utakmicu, dobro su igrali i u trećem setu u kojem su imali konstantnu prednost. Bili su sigurni u polju i čekali su greške protivnika, koje su i dočekali, pa su set priveli kraju sa 25:21 u svoju korist.
Najefikasniji igrač domaće ekipe u Sportskom centru Čair bio je Milan Mijalković sa 13 poena, dok je za Vojvodinu Aleksandar Minić osvojio 19 poena, od čega je tri puta poentirao as servisom.
Ovom pobedom je zatvoren prvi deo sezone u Superligi, a Novosađane već u ponedeljak očekuje prva utakmica četvrtfinala Kupa Srbije protiv Kosovske Mitrovice.
Tabela: Crvena zvezda 24, Vojvodina 24, Novi Pazar 19, Niš 14, Partizan 13, Spartak Ljig 12, Radnički 11, Klek 9, Ribnica 8, Inđija 1.
Autor: 021