Početna Sport Zbiljić odgovorio Lalatoviću: Vučević treba da ostane van unutarklupskih sukoba

Zbiljić odgovorio Lalatoviću: Vučević treba da ostane van unutarklupskih sukoba

0

Predsednik “Energotehnika Južna Bačka” i član sponzorskog tima FK “Vojvodina” Dragoljub Zbiljić reagovao je na izjavu Nenada Lalatovića da bi gradonačelnik Miloš Vučević trebalo da se uključi u rešavanje problema u novosadskom superligašu.

Zbiljić je naveo kako je Vučević najzaslužniji za razvoj sporta u gradu, kao i da “nikad više novca nije bilo isplaćeno klubovima na teritoriji Novog Sada”.

– Smatram da je nedopustivo da bilo koji funkcioner bilo kog kluba uvlači Vučevića u međuklupske i unutarklubske sukobe. Smatram da je on ozbiljna institucija za sebe i da mora da ostane izvan unutarklupskih sukoba u jednom klubu u Novom Sadu – rekao je Zbiljić za Tanjug.

Lalatović je zamolio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uključi u rešavanje problema u “Vojvodini”, i da urazumi dve zaraćene strane, pritom pozvavši gradonačelnika Vučevića i upravu na čelu sa Dušanom Bajatovićem da sednu i naprave dogovor.

Predsednik OK “Vojvodina” je rekao i da je Vučević “kao majka prema svima, a ne prema nekom kao majka, a nekom maćeha”.

Zbiljić je pre nekoliko godina bio član uprave FK “Vojvodina”, dok je predsednik bio Vojislav Gajić, koji se pre nekoliko meseci ponovo povukao sa ove funkcije. Tada je napustio klub zbog neslaganja sa navijačima, a upravo deo njih mu je ovih dana uputio reči hvale za vođenje kluba, na čemu im se biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci zahvalio.

Zbiljić i “Energotehnika Južna Bačka” su se u FK “Vojvodina” vratili u avgustu 2019, više od dve i po godine nakon što je napustio klub.

Ova kompanija je prošle godine klubu uplatila 11,7 miliona dinara, navodi se u finansijskom izveštaju koji je objavljen na sajtu novosadskog superligaša.

Otkad je Zbiljić predsednik OK “Vojvodina”, tim beleži niz uspeha, dominirajući domaćom odbojkom već nekoliko godina.

Izvor: 021
Foto: NsHronika