Početna Sport Zemun ubedljiv protiv Vojvodine na Karađorđu – Stolica: Teški trenuci!

Zemun ubedljiv protiv Vojvodine na Karađorđu – Stolica: Teški trenuci!

0

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u 28. kolu na Karađorđu od Zemuna rezultatom 3:0.

Zemun je kaznio greške igrača Vojvodine, pa su domaćina srušili golovima Simića u 17, Lasikasa u 31. minutu i Vučića iz penala u 53. minutu.

Novosadski tim nikako ne uspeva da uđe u formu, pa tako jedina konstanta u igri Vojvodine jeste njena promenljivost. Nakon što su savladali Mladost u gostima, a potom od istog tima poraženi na domaćem terenu, sada je po svoja tri boda na “Karađorđe” došao i Zemun.

Oko 1.000 gledalaca u Novom Sadu moglo je da vidi bledu igru “crveno-belih”. Prvu priliku imali su gosti u 6. minutu, ali nisu uspeli da ugroze gol Rockova. Ubrzo su se i okušali Novosađani, šutirao je Eze, ali je zadnja linija gostiju bila dobro postavljena.

Zemun stiže brzo do prvog gola. Jovančić pravi grešku na sredini terena, a Kiso lepo proigrava Simića, koji je lako prešao golmana Vojvodine i prosledio u gol. Samo 15 minuta nakon primljenog gola, Vojvodina je skupo platila novu grešku. Ovog puta, pogrešila je odbrana, a lopta je stigla do Lasikasa, koji je sa nešto više od 16 metara loptu poslao u levi donji ugao gola Vojvodine.

Voša je imala priliku da se vrati u igru pre odlaska na pauzu. U poslednjem minutu prvog poluvremena neko je igrao rukom u šesnaestercu Zemuna i arbitar Simović dosuđuje penal za domaćina. Sa bele tačke pucao je Jovančić i promašio čitav gol.

Loš dan za novosadski tim nastavio se i u drugom delu igre. U 53. minutu Lakićević ruši Vukadinovića u šesnaestercu, sudija dosuđuje penal, a Vučić postavlja konačan rezultat. U nastavku nije bilo većih šansi. Vojvodina je dobru priliku imala još u 71. minutu, kada je šutirao Vukasović, a lopta se odbila o stativu.

Bez obzira na poraz, crveno-beli i dalje imaju šansu da smanje bodovni zaostatak pred plej-of u odnosu na ekipe koje su na pozicijama koje vode u evropske kvalifikacije. Ali za to im je potrebna pobeda u narednom meču koji će igrati u Nišu protiv trećeplasiranog Radničkog, kao i u poslednjem kolu protiv Rada.

Posle poraza njegovog tima od Zemuna, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da njegova ekipa i on trenutno prolaze kroz teške trenutke i da mu je najlakše da ode, ali da to nije manir pravih sportista.

– Zemunu čestitam na zasluženoj pobedi i želim mu sve najbolje u nastavku prvenstva. Sve ono što se dešavalo na prethodnoj utakmici u Kupu preneli smo i na ovaj meč, a ekipa nije dobro odreagovala na pritisak koji se, po mom mišljenju, bespotrebno pojavio. Razgovarao sam sa momcima i na poluvremenu i posle utakmice i znam da su želeli da daju sve od sebe, iako se to ne vidi kroz rezultat na terenu. U predstojećoj pauzi ćemo razgovarati i sa klubom, jer nije dobro ukoliko nema podrške svih ka nekom konačnom cilju koji smo zacrtali. Taj put nije jednostavan, ovo su teški trenuci, ali najlakše je prekinuti sve, pokupiti se i otići. To nije manir pravih sportista, iako su do sada postojali trenuci kada je to možda trebalo da se uradi. Ako je ovako nešto već moralo da se desi, onda je dobro što se to desilo sada pred pauzu, pošto ćemo imati dovoljno vremena da sredimo neke stvari, a i da popričam sa ljudima iz kluba i vidim u kom pravcu ćemo dalje ići – istakao je Stolica.

U Super ligi Srbije, zbog obaveza reprezentacije narednog vikenda neće se igrati utakmice redovnog prvenstvenog kola, a šampionat će biti nastavljen za dve nedelje, kada će Vojvodina gostovati ekipi Radničkog u Nišu.

U ostalim susretima: Voždovac – Radnički 2:1, Partizan – Radnik 2:0, Borac – Bačka 2:0 i Javor – Čukarički 3:3, Mačva – Crvena zvezda 0:2, Napredak – Mladost 0:0 i Spartak – Rad 2:0.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina