Početna Sport Zlatni sportisti na prijemu u Gradskoj kući

Zlatni sportisti na prijemu u Gradskoj kući

0

prijem_vaterpolisti_gradska_kuca

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući članove vaterpolo reprezentacije Srbije koji nastupaju za VK Vojvodina i kajakašice KK Vojvodina, osvajače medalja na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Prijemu su prisustvovali Kristijan Šulc, Marko Tubić, Dragoljub Rogač, Vladimir Mitrović i trener Vladimir Cukić, kao i Novosađanka Milica Starović, kajakašica koja je osvojila zlatnu medalju u Bakuu i kajakašice koje su na tom takmičenju uzele bronzanu medalju Nina Džombeta i Milana Trklja.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Grad ponosan na sve uspešne sportiste koji na najbolji mogući način, osvajanjem prestižnih medalja, reprezentuju državu i Novi Sad.

“Svi smo srećni što u njemu žive i rade ovako uspešni sportisti, kao što su naše kajakašice i mladi vaterpolisti, a tu spadaju i fudbaleri iz Novog Sada, članovi FK „Vojvodina“ koji su nas takođe obradovali zlatom. Gradska uprava za sport i omladinu stavlja poseban akcenat na ulaganje u one sportove koji, iako nisu previše medijski zastupljeni ili popularni, donose mnogo medalja i beleže sjajne rezultate. Ulaganje u kvalitet i predan rad se uvek isplate, a ovi uspesi su svakako jako bitni, jer utiču i na jednu lepšu sliku o našem narodu, državi i gradu i na tome smo im neizmerno zahvalni”, rekao je Vučević.

Kajakašica Milica Starović je izrazila veliko zadovoljstvo što Grad prepoznaje i nagrađuje rad i trud sportista i čestitala svim sportistima na osvojenim medaljama.

“Mi možemo da se pohvalimo izvanrednim rezultatima u našem sportu iz godine u godinu, a posebno sam ponosna na naš uspeh i medalje koje smo doneli sa Evropskog prvenstva u maju ove godine kada smo osvojili sedam medalja kao ekipa, dok smo iz Bakua doneli tri medalje, dve zlatne i jednu srebrnu”, rekla je Milica Starović.
Kristijan Šulc iz VK “Vojvodina” rekao je da iza uspeha njegovog tima stoji mnogo rada, odricanja i jačanja timskog duha.

“Mnogo smo trenirali i imali izuzetno teške pripreme, ali smo sve poteškoće tokom takmičenja zajednički prebrodili i u Bakuu se okitili zlatom”, rekao je Šulc.

Autor: Tanjug