Početna Gradske teme Pokrenuta procedura za izgradnju javne garaže na zelenoj površini kod Muzeja Vojvodine

Pokrenuta procedura za izgradnju javne garaže na zelenoj površini kod Muzeja Vojvodine

park_milosa_bajica

Novosadska uprava pokrenula je proceduru da se u narednom periodu sagradi javna garaža na zelenoj površini u ulici Miloša Bajića između zgrada Muzeja Vojvodine i Muzeja revolucije, saznaje 021.rs. Ova površina se trenutno koristi kao prostor za istrčavanje pasa, a inicijativa da se iskoristi za javnu garažu potekla je od Uprave za saobraćaj, uz pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Kako je obrazloženo, garaža na ovoj lokaciji potrebna je zbog nedostatka parkinga u centru grada.
U predlogu odluke o izmenama regulacionog plana, koju će razmatrati Skupština grada u četvrtak, navodi se da trenutno tu nije planirana javna garaža, a novi plan bi predvideo gradnju garaže sa ozelenjenom fasadom. Prilikom izrade plana odredila bi se njena visina i površina.
Podsetimo da je i ranije ova lokacija razmatrana kao jedna od najpogodnijih za gradnju ili postavljanje montažne garaže. Još pre 11 godina, kada je Grad kupio dve montažne garaže, od kojih je jedna odmah postavljena iza SNP-a, kao druga lokacija pominjan je prostor između dve zgrade Muzeja. To, međutim, do danas nije urađeno, a montažna garaža i posle toliko godina i dalje stoji rasklopljena u magacinu.
Pre nekoliko meseci rukovodstvo “Parking servisa” najavilo je mogućnost da montažna garaža konačno bude postavljena negde u gradu, prvenstveno u centru, a kao glavna opcija ponovo je pominjan prostor u ulici Miloša Bajića.

Autor: 021.rs