Početna Sport “Zvezda” slavila na “Karađorđu”, prvi poraz “Voše” u sezoni

“Zvezda” slavila na “Karađorđu”, prvi poraz “Voše” u sezoni

0

Fudbaleri “Vojvodine” poraženi su od ekipe “Crvene zvezde” rezultatom 1:2 (1:1), u derbiju sedmog kola Super lige Srbije.

Pred oko 9.000 gledalaca na “Karađorđu”, strelci za Beograđane bili su Pavkov u 25. i Garsija u 59, dok je strelac za “Vošu” bio Stojković u 36. minutu.

Pred početak utakmice, održan je minut ćutanja u znak počasti prema Jovanu Kovrliji, pomoćnom treneru “Vojvodine” iz šampionske sezone 1988/89, koji je preminuo pre nekoliko dana posle duge i teške bolesti.

U prvom poluvremenu “Voša” je imala inicijativu, napadala, ali nije lako dolazila do prilike da ugrozi gol Borjana. Sudija Jovan Šegrt imao je nekoliko čudnih odluka.

Na početku utakmice, nešto konkretnija na terenu je bila “Vojvodina”, koja je imala veći posed lopte i češće bila na polovini rivala, ali nije uspevala da stvori pravu priliku pred protivničkim golom. Na drugoj strani, “Crvena zvezda” je iz svoje prve šanse došla do pogotka i to u 25. minutu.

Milunović je preneo loptu na polovinu “Vojvodine” i dodao je do Vukanovića, koji je sa leve strane uputio pas u peterac, a tamo je do lopte došao Pavkov i sa dva-tri metra je prosledio u mrežu.

Međutim, već u 36. minutu, “Vojvodina” je uspela da izjednači. Do lopte u šesnaestercu “Crvene zvezde” došao je Stojković i preciznim udarcem sa oko sedam-osam metara iskosa, poslao je iza leđa golmana Borjana.

Samo četiri minuta kasnije, Beograđani su ponovo mogli da dođu u vođstvo. Korner za goste je izveo Garsija, Rockov je odbio loptu, ali je ona potom došla do Jovančića, koji je šutirao sa oko pet-šest metara. Međutim, lopta je otišla preko gola.

Na drugoj strani, “Vojvodina” je u 42. minutu imala odličnu priliku preko Gemovića, koji je uputio dobar volej-udarac sa oko sedam metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Već u sledećem minutu, u kontranapadu “Crvene zvezde”, Vukanović je sa leve strane odigrao odličan pas pred gol ka Garsiji, koji je šutirao iz prve, ali pravo u golmana Rockova.

U drugom poluvremenu, ponovo u trenutku kada se to najmanje očekivalo, “Crvena zvezda” je došla do nove prednosti i to u 59. minutu. Garsija je izveo korner, a loptu je izbio najpre Rockov, a potom i Drinčić, ali je ona ponovo došla do Garsije, koji je uputio sjajan volej-udarac i sa desetak metara iskosa doneo novo vođstvo svom timu.

Od tog trenutka, lopta je nešto više bila u posedu “Crvene zvezde”, ali su prave šanse izostale. “Vojvodina” je u nekoliko navrata bila u situacijama da ozbiljnije ugrozi gol rivala, ali je crveno-belima svaki put nedostajao dobar završni pas, pa je rezultat ostao nepromenjen, te je derbi sedmog kola Super lige Srbije završen pobedom tima iz Beograda.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina