Početna Travel Club KONTIKIJEVO NOVEMBARSKO KRSTARENJE IZ SNOVA: Čarolija Jave, Balija i Indonežanskog arhipelaga za...

KONTIKIJEVO NOVEMBARSKO KRSTARENJE IZ SNOVA: Čarolija Jave, Balija i Indonežanskog arhipelaga za samo 1.383 evra

Komodo je gušter. Ali i ime ostrva u Indonežanskom arhipelagu na kojem živi ovo čudo prirode. Čudo, pre svega zato jer oni najkrupniji primerci ove zaštićene životinjske vrste dostižu dužinu i do tri metra. Njihovo oružje je snažan rep kojim s lakoćom onesposobljavaju neprijatelja. Ali i čeljust. Od 26 enzima, koliko sadrži njihova pljuvačka, jedan je smrtonosan. Najbolji način da se sačuvate sigurne i bolne smrti jeste da se posle ujeda odseče onaj deo tela koji je bio u dodiru s ovom životinjom nalik na krokodila… Naravno, ovo je samo priča s uzbudljivim detaljima ali i neobičnim doživljajem ukvirenim u maksimalan adrenslinski naboj.

komodo

Organizator putovanja na kojem vas čeka i bliski, za turiste bezobasan, susret s ovom neobičnom životinjskom vrstom, je Kon Tiki. Polazak je 7. novembra 2016. Od Beograda preko Abu Dabija leti se do Singapura. Četvrtog dana čeka vas ukrcavanje na bord MS Volendam Holland America Line… Ploveći hotel i mesto dobre zabave. Pozorište, bioskop, diskoteka, barovi i zabavne aktivnosti samo su deo ponude kojom dok plovite možete ispuniti slobodno vreme. Na programskoj mapi su: Singapur, Džakarta, Java, Surabaja, Komodo, Lombok, Bali i na kraju opet Java s buđenjem iz sna s million i jednim doživljajem.
Cena aranžmana – već od 1.383 evra po osobi (1.529 evra po osobi u kabini s prozorom, odnosno 2.483 evra po osobi u dvokrevetnoj kabini s balkonom).

dzakarta

Ne zaboravite da je krstarenje jedinstveno iskustvo kao retko koje. Čarolija praćena, u ovom slučaju, bojama Indonezije i prizorima kao sa razglednice uz gostoljubivost i prisnost njenih ostrva. Čeka vas 14 dana za otkrivanje lepota i niza neobičnosti uz odmor na kome je sve posebno – od boravka na brodu do gradova i ostrva apsolutno jedinstvenih u svojoj raznolikosti.

Indonezija je arhipelag sa 17.508 ostrva od kojih je samo 6.000 naseljenih. Mistično područje s mnogim neistraženim tajnama. U svoj svojoj lepoti, između ostalog, doživećete neobičnost Džakarte, prestonice zemlje koja je osnovana još početkom 16. veka kao Sunda Kalepa. Nešto kasnije čeka vas i susret s ostrvom Java, najnaseljenijem u arhipelagu ali i jednom od najnaseljenijh područja sveta…

lombok

Kruna ovog putovanje je susret s ostrvom Bali, jednim od najlepših na svetu. Bujna vegetacija, beskonačna pirinčana polja, vulkani i planine su samo deo panorame jednog od najraskošnijih ostrva arhipelaga Indonezije, bisera južnih mora. Upečatljivog po lepoti, različitog od drugih jer je samo na njemu dominantan religija hinduizam, zanimljivog između ostalog i zbog verovanja da na planinskim vrhovima žive glavni bogovi himdu mitologije… A kad se svemu dodaju i nastvarno lepe plaže…

I na kraju ono što vas čeka na početku ili prvom stepeniku uzbudjivog putovanja. Reč je o posebnosti Singapura, male ostrvske zemlje koja posetioce oduševljava svojim kontrastima, rigoroznim pravilima ali i brojnim mestima za potpuno uživanje. Ogromni oblakoderi, maksimalna užurbanost svega što se kreće, neobičnosti u kulturi življenja, burmanski hramovi, vrhunski šoping i ukusna hrana s specifičnostima koje ne postoje na drugim mestima. Sve ovo i još puno toga Singapur čini sjajnom destinacijom čiju svakodnevnicu svakako treba doživeti i upoznati. Zato, već sada planirajte krstarenje na kome će hedonistička crta vašeg karaktera doći do punog izražaja.

Autor: NsHronika
Foto: Promo