Početna Travel Club Novosađani poseduju najviše kućnih ljubimaca, pet frendli turizam beleži rast

Novosađani poseduju najviše kućnih ljubimaca, pet frendli turizam beleži rast

0

U Srbiji svako treće domaćinstvo ima psa, a u poređenju sa ostalim gradovima u našoj zemlji Novi Sad se može pohvaliti činjenicom da njegovi građani poseduju najviše kućnih ljubimaca. Pet frendli turizam beleži rastući trend kod nas i u svetu, a to je prepoznato i od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam koji je započeo sertifikaciju ove turističke grane.

Sve je više onih koji život i odmor ne mogu zamisliti bez kućnog ljubimca, međutim problem nastaje onda kada ne možete pronaći smeštaj u kom možete boraviti zajedno sa njim. Kako bi se ispratili svetski trendovi pokrenuta je sertifikacija pet frendli turizma u Vojvodini.

“Napravili smo nešto što ne postoji u svetu. Imamo portal petadvisor.com na kome mogu besplatno da se registruju svi pružaoci usluga i tu ne mislim samo na one koje u smeštaj primaju nego i sve one koji su pet frendli u smislu parkova, destinacija, od veterinara do kafića, restorana i svih onih destinacijskih stvari koje jedan turizam može da obezbedi”, rekao je Andrea Mladin, predstavnik projekta „Pet travel advisor“.

Iz Turističke organizacije Vojvodine smatraju da primena pet frendli sertifikata u ugostiteljskim objektima može unaprediti turističku ponudu.

“Turistička organizacija Vojvodine prethodnih mesec dana obilazi objekte koji su i u sistemu vaučera a isto tako koji su pogodni za letnju sezonu i drago nam je što ćemo ovaj sertifikat, odnosno ovu knjigu standarda koja je napravljena za kućne ljubimce moći da ubacimo u program i mislim da će to doprineti povećanju turista”, kazala je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine

U proteklih pet meseci na teritoriji Pokrajine zabeležen je rekordan broj turista, stoga je važno da se zadovolje određeni standardi, kažu iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

“Tamo gde nema standarda a vidimo da treba jer veliki broj turista želi i hoće da dođe sa kućnim ljubimcima i to su upiti koji su bili prema nama i prema turističkim kapacitetima i hoćemo da nametnemo jedan standard koji će postati univerzalan i to je ideja ove naše akcije i zato mi podržavamo ovu ideju, jer tamo gde nema standarda, mi ćemo da napravimo standarde”, saopštio je Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Iz Pokrajinskog sekretarijata dodaju da će na raspisanim konkursima obuhvatiti željene standarde, a da će dodatne bodove imati oni ugostiteljski objekti, koji su pet frendli za turiste.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay