Početna Travel Club Smanjeno interesovanje Novosađana za zimovanje

Smanjeno interesovanje Novosađana za zimovanje

0

Interesovanje Novosađana za zimovanje manje je nego prethodnih godina, kažu u turističkim agencijama. Iako se ranom rezervacijom aranžmana može ostvariti popust, čini se da je iz kućnog budžeta sve teže izdvojiti novac za ovakav vid odmora.

Dok neki od sugrađana razmišljaju gde će da otputuju na zimski odmor i dvoume se oko destinacija, drugi kažu da će zimovanje ove godine izostati zbog finansijske situacije. Ima i onih koji kažu da na zimovanje ne pomišljaju jer jednostavno nisu zimski tipovi.

Iako su se i ove sezone mogla naći jeftinija zimovanja, naročito ako se rezervišu ranije, interesovanje je nešto slabije, kažu iz jedne novosadske turističke agencije.

– Razlog za smanjeno interesovanje Novosađana za skijanje par godina unazad jesu finansije, zato što je to zaista skup sport. Kopaonik sa cenama je najjači to svi znamo, ali zato su tu Zlatibor, Jahorina… Što se tiče stranih destinacija najbliže nam je Bansko u Bugarskoj koje je dosta povoljno, a uz to je vrlo ozbiljan ski centar, odlično opremljen sa mnogo hotela – kazao je Marko Cvetinić, vlasnik turističke agencije.

Kod naših sugrađana i ove godine veoma su popularni takozvani “kratki vikend izleti” u susedne države, kažu u turističkim agencijama. Ovi aranžmani su i u Novogodišnjoj noći bili najinteresantniji za Novosađane.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay