Početna Travel Club Sve više turista u Novom Sadu

Sve više turista u Novom Sadu

0

U Novom Sadu je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u periodu od januara do maja ove godine boravilo 34.654 turista što je za 25,2 odsto više nego prethodne godine.

Kako navode u Turističkoj organizaciji Novog Sada, ukupno je ostvareno 91.387 noćenja što predstavlja porast od 74,3 odsto.

– Domaći turisti su ostvarili 46.709 noćenja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine, a strani 44.678, i evidentiran je rast od 48,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Od navedenih podataka, važno je istaći da se pored rasta noćenja, evidentira i duži boravak stranih turista u Novom Sadu (3,4 noći), kao i da je evidentirani period prošle godine pored obuhvata od perioda vanrednog stanja, obuhvatio i januar mesec prošle godine kada je zabeležen rast noćenja domaćih i stranih turista od 21,4 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine – saopštila je Turistička organizacija Novog Sada.

Na osnovu informacija kojim TONS raspolaže, najviše dolazaka i noćenja u maju mesecu ostvarili su domaći turisti, zatim iz regionalnih zemalja, a potom iz Ruske Federacije, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Italije, Holandije.

Najveći broj posetilaca biće u toku naredne nedelje kada počinje Exit. Osim domaćih i turista iz regiona, očekuju se i gosti iz Francuske, Nemačke, Turske, Holandije, Italije, Ruske Federacije, Egipta, Tunisa…

Izvor: novisad.com
Foto: