Početna Travel Club TONS na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

TONS na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

0

Tokom prvog i drugog dana sajma turizma u Beogradu, na štandu TONS-a, održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima inostranih turoperatora, koji su pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu grada i okoline.

Najveći broj zainteresovanih turoperatora dolazi nam iz zemalja regiona, ali i iz Nemačke, Turske i Ruske Federacije.

S obzirom da je akcenat ove godine stavljen na jubilarni 20. EXIT, kao i na titulu koju će Novi Sad poneti sledeće godine kao Evropska prestonica kulture, na štandu TONSa nalaze se i predstavnici “Fondacije 2021”. Takođe i predstavnici grada Nižnji Novgorod, grada pobratima Novog Sada, predstavili su turističku ponudu ove regije.

U toku prvog dana sajma turizma, na štandu TONS-a održani su i sastanci sa predstavnicima domaćih medija, kao i sa ostalim turističkim organizacijama o zajedničkim promotivnim aktivnostima u narednom periodu. Veliko interesovanje posetilaca vezano je za ugostiteljsku ponudu, ustanove kulture, muzičke festivale i druge manifestacije, kao i mogućnosti za degustaciju vina na Fruškoj gori.

Drugog dana sajma, direktor TO Novog Sada, Branislav Knežević potpisao je protokol o saradnji sa direktorkom TO Užice, Mr Danijelom Đorđević Arsić.

Cilj potpisivanja ovog protokola je povezivanje ove dve turističke destinacije i unapređenje međusobne saradnje u oblasti turizma i kulture kroz realizaciju zajedničkih promotivnih i projektnih aktivnosti. Poseban segment saradnje predstavljaće promocija turističke destinacije Novi Sad u Užicu i promocija turističke destinacije Užica u Novom Sadu, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

Autor: NsHronika
Foto: TONS/Promo