Početna Travel Club U Novom Sadu održana turistička promocija Neuma

U Novom Sadu održana turistička promocija Neuma

0

Tokom prošlog leta u jeku pandemije koronavirusa, jedini izlaz na more, bez određenih ograničenja i uslova za srpske turiste bilo je primorsko mesto Neum, jedini grad kojim Bosna i Hercegovina izlazi na jadransku obalu.

Zbog prošlogodišnjeg velikog interesovanja za tu destinaciju, u Novom Sadu održana je turistička promocija tog morskog bosansko-hercegovačkog bisera.

“U februaru sam sa načelnikom Opštine Neum Draganom Jurkovićem dogovorio bližu saradnju između tog divnog primorskog grada u BiH i Srpske Atine, a danas, 3 meseca kasnije, prisustvovao sam promociji turističkog kapaciteta Neuma u Novom Sadu. Nadam se da će zbližavanje naša dva grada biti dvosmerno, jer i Novi Sad može mnogo toga da pruži, a posebno jer je nosilac titule Evropska prestonica kulture. Naš grad je otvoren za sve ljude dobre volje, posebno iz regiona”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Od arheoloških nalazišta i muzeja i galerija, do drevnih i nadaleko čuvenih maslinjaka, Neum turistima pruža bogat sadržaj, kako za pasivni, tako i za aktivni odmor.

Tokom prošle godine oko 25 odsto turista iz naše zemlje odlučilo se da odmor provedu baš u Neumu.

Kada su istorijske zanimljivosti vezane za Neum važno je znati da je u tom mestu sačuvano oko 160 stećaka, dok su u Starom Neumu sačuvana stara sela u kojima se nalazi vrt Ljanik. Tamo se sadio i uzgajao najkvalitetniji duvan u Hercegovini, koji se svojevremeno slao na carske evropske dvorove.

Izvor: RTV
Foto: Miloš VUčević / Instagram