Početna Travel Club Vinarije i ugostitelji iz Sremski Karlovaca u borbi za sertifikat “Čisto i...

Vinarije i ugostitelji iz Sremski Karlovaca u borbi za sertifikat “Čisto i sigurno”

0

Uz podršku opštine, vinarije i ugostitelji iz Sremski Karlovaca učestvuju u borbi za sertifikat “Čisto i sigurno“, koji izdaje nacionalno Udruženje hotelejera i ugostitelja HORES. Na radnom sastanku, održanom u opštini zaključeno je da su karlovački vinari spremni za turiste. Vinarije su upućene u dalje korake za dobijanje sertifikata „Čisto i sigurno“, a u cilju promocije Sremskih Karlovaca kao bezbedne destinacije, navodi se u saopštenju.

Nastavljena je podrška turističkim i ugostiteljskim radnicima u obezbeđivanju sredstava za dezinfekciju. Turistička organizacija obezbedila je dezinfekcionu opremu za vinarije koje imaju degustacione sale, kroz evropski projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turističkom organizacijom Srbije i HORES-om, koji izdaje sertifikat “Čisto i sigurno”.

“Turizam je značajan privredni i razvojni potencijal Sremskih Karlovaca. Pandemija Kovid 19, poremetila je planove i nas kao lokalne samouprave i ugostitelja i turističkih radnika. Zato se trudimo da im na svaki način olakšamo poslovanje. Od izbijanja pandemije, uz mere države, mi kao Opština smo više puta nastojali da ugostiteljskim i turističkim radnicima, olakšamo poslovanje u teškim vremenima, kroz smanjenje cene zakupa i drugih naknada”, rekao je Aleksandar Stojkečić predsednik Opštine Sremski Karlovci.

On ističe da je Turistička organizacija ranije obezbedila higijensku opremu za više od 50 subjekata koji pružaju usluge turistima.

“Pored toga pripremljen je i Upitnik za pružaoce turističkih usluga na destinaciji Sremski Karlovci. Rezultati ankete biće korišćeni, kako za sagledavanje trenutnog stanja, tako i u svrhu podizanja kvaliteta turističkih usluga”, kaže Stojkečić.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay