Početna Aktuelno “The International Belgrade Singers” i HKPD “Jelačić” zatvorili festival “Božićna čarolija” na...

“The International Belgrade Singers” i HKPD “Jelačić” zatvorili festival “Božićna čarolija” na platou ispred Promenade

0

Udruženje The Best Events uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada organizovali su ove zime festival pod nazivom “Božićna čarolija”, koji se održavao od 10. decembra 2021. do 10. januara 2022. godine, na platou ispred TC Promenada.

U ponedeljak, 10. januara, na festivalu “Božićna čarolija” predstavila su se dva hora sa raznovrsnim muzičkim programom i time ujedno zatvorila festival.

U 18.00 časova nastupio je sastav “The International Belgrade Singers“. Hor je osnovan 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor okuplja predstavnike diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u Beogradu, kao i predstavnike međunarodne zajednice, drugih horova i ljubitelja muzike. Pevaju na više stranih jezika, izvode dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena aranžmanima specijalno napisanim za nas. Hor “The International Belgrade Singers” vodi dirigent Olga Biserčić (ex Milićević), koja je ujedno asistent dirigenta hora Radio Televizije Srbije, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji. Korepetitor je Višnja Dimitrijević. Ovom prilikom izvele se sledeće numere: Jingle Bell Rock, African Noel, A Holly Jolly Christmas i Santa’s Coming for Us.

Od 19.00 časova usledio je nastup zbora HKPD-a “Jelačić” iz Petrovaradina koji je izveo sledeće numere: “Glorija”, “Anđeo Božji”, “Tiha noć” i “Slava Bogu”. Zborom Društva upravlja dirigent Vesna Kesić Krsmanović.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama posetioci su tokom trajanja festivala mogli da kupe raznovrsne praznične rukotvorine, dekupaž predmete, nakit, slatke i slane gurmanluke, kao i kuvano vino i čaj koji su neizostavni deo zimskog festivala.

Program su upotpunile atraktivne aktivacije za sve uzraste, a za naše najmlađe sugrađane, kolege iz Novosadsko vaspitno-obrazovnog kruga i tima JP Vojvodinašume pripremile su zanimljive kreativne i edukativne radionice.

Partneri festivala su: Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, TC Promenada, JP Vojvodinašume, Coca-Cola, Heineken sa brendom Zaječarsko, Orbit, San Creme keks kompanije Mondelez i VODA VODA Vodica.