Početna Aktuelno Konferencija “Glasom protiv nasilja” u Beogradu

Konferencija “Glasom protiv nasilja” u Beogradu

0

Udruženje “Heroine” koje pruža podršku ženama koje su preživele razne vrste nasilja, samohranim majkama i ženama sa decom sa posebnim potrebama, pokreće velike projekte za korist i dobrobit žena.

Nakon uspešnog panela želimo da poklonimo još jednu konferenciju “Glasom protiv nasilja” koja će se održati u petak, 22. decembra, u opštini Stari grad sa početkom od 11 časova.

Zahvaljujući eminentnim panelistima ispred državnih institucija, pričaćemo o prepoznavanju nasilnika i načinima zašite žena u kritičnim situacijama. Ispred MUP-a imaćemo informacije šta se dešava kada žena prijavi nasilnika.

Jedna od najbitnijih tema je svakako mentalno zdravlje žena i prevazilaženje traumatičnih sitacija. Koliko je važno prepoznati psohološke promene i reagovati na vreme tražeći adekvatnu pomoć psihologa.

Koliki je uticaj društvenog sistema, medija i društvenih mreža u mentalnom zdravlju žena. Na panelu smo imali žrtvu nasilja, seksualno zlostavljanu ženu koja je javno iznela dugogodišnju borbu sa samom sobom kao i okolinom.

Ovim panelom smo najvili tribine širom Srbije o mentalnom zdravlju žena, prevenciji i zaštiti od nasilja koje trpe deca i žene.

Foto: Ilustracija/Pixabay