Početna Aktuelno “Modular Home Expo 2023” u Zagrebu – Prilika za proizvođače montažnih i...

“Modular Home Expo 2023” u Zagrebu – Prilika za proizvođače montažnih i modularnih konstrukcija iz Srbije

0

U zagrebačkoj Areni će se od 4. do 7. maja održati Modular Home Expo 2023, sajam montažnih i modularnih konstrukcija, prvi takve vrste u Evropi.

Konkretnije, radi se o pravoj izložbi kuća, a na samom sajmu predstaviti će se čak stotinak evropskih izlagača.

To će kroz četiri dana biti mesto susreta onih koji montažne i modularne konstrukcije prodaju i kupaca koji žele graditi kuće od prefabrikovanih materijala, u vidu vlastitog doma ili kuća za turizam na obali i kopnu, a potrebne su im informacije o kvalitetu proizvoda, brzini gradnje i montaže, te načinima smanjenja potrošnje energije.

Radi se o ambiciozno zamišljenom projektu koji ulazi u zadnju fazu priprema.

Trend gradnje takvih kuća u Hrvatskoj je uzlazan. Za rezidencijalno zbrinjavanje potražuju ih uglavnom generacije ljudi od 35 do 55 godina koje žive potpuno drugačijom dinamikom života, koji traže predvidive troškove gradnje te brza, povoljna i energetski delotvorna rešenja koja udovoljavaju visoko sofisticiranim estetskim standardima.

Nedostatak proizvodnih kapaciteta hrvatskih proizvođača da odgovore na povećanu potražnju montažnih objekata u turističke svrhe, nepovratno je otvorila tržište stranim izvoznicima. Do sada je na Expo prijavljeno 9 srpskih izlagača, a do samog sajma očekuje se i do 20 prijava iz Srbije. Hrvatska je prepoznala kvalitet srpske industrije i srpski će prozvodi nakon Expo-a pronaći svoj put za plasman na evropsko tržište.

“Pohvaljujem zalaganje srpskih poduzetnika u svezi organizacije dolaska na Expo. To su visoko motivirani, profesionalni timovi koji imaju potpuno posloženu operativu i logistiku. U nekoliko sati definiraju dolazak, nalože izradu novog izložbenog objekta, marketinške materijale, smještaj, transport, pratnju vozila, carinu… Mi smo jedan narod, za koji je bilo kakva granica ili Šengen samo administrativna procedura”, kaže Katarina Antešić, direktorka nadolazećeg sajma.

Foto: Promo