Početna Aktuelno “Najlepša bašta Novog Sada“: Zeleni vrt porodice Vučenović iz Temerina

“Najlepša bašta Novog Sada“: Zeleni vrt porodice Vučenović iz Temerina

0

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo vrt Ivana Vučenovića iz Temerina.  Dvorište u kom se vrt nalazi dugačko je oko 150 metara i celom dužinom je uređeno ukrasnim biljkama, drvećem, žbunjem, puzavicama, zimzelenim čempresima, mnogobrojnim ružama, tujama i travnjacima.

Od objekata koji ukrašavaju ambijent tu je letnjikovac koji se nalazi na uzvišenju, pečenjara sa furunom i roštijem, kao i kućica za ptice. Kkao nam Ivan otkriva, u toku je i izrada fontane sa potokom i jezerom, preko kog će se nalziti mostić, kao i dekorativne staze.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva