Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Prirodno-matematički sportsko odeljenje IV-5

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Prirodno-matematički sportsko odeljenje IV-5

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, odeljenje – Prirodno-matematički sportsko odeljenje – IV-5.

Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ jedna je od najstarijih kulturno-prosvetnih institucija u Srbiji. Kroz svoje trovekovno postojanje, Gimnazija je postala ponosni čuvar sećanja na razvoj školstva u našoj zemlji.

U Osnivačkom pismu, Save Vukovića, navedena su tri osnovna zadatka koja je Gimnazija trebalo da ispuni: opšte obrazovanje i vaspitanje u narodnom duhu preko pravoslavne religije i narodnog jezika.

U Gimnaziji danas postoje četiri smera: prirodno-matematički, društveno-jezički, smer za učenike talentovane za matematiku i opšti smer. Od vannastavnih aktivnosti u školi rade horska i orkestarska sekcija, dramska sekcija na francuskom jeziku, recitatorska sekcija, ekološki klub, debatni klub, uredništvo školskog lista „Skamija“ (osnovan 1972. godine), lingvistička radionica, psihološka sekcija, hemijska i biološka sekcija, likovna sekcija i informatička sekcija.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred vozom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” (svi učesnici dobijaju vaučer za tri pića po želji)

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!