Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Tehničar dizajna ambalaže IV-A

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Tehničar dizajna ambalaže IV-A

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Škole za dizajn Bogdan Šuput , odeljenje Tehničar dizajna ambalaže IV-A.

Škola za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu jedna je od tri umetničke škole u Srbiji sa najdužom tradicijom i postoji preko 60 godina. Škola osposobljava đake za pet obrazovnih profila, kao što su dizajn grafike, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže i likovni tehničari. Škola nudi visoko stručno obrazovanje, rad sa izuzetnim profesorskim kadrom, individualnu nastavu i nastavu u malim grupama, modernu tehničku opremljenost i osnovu za nastavak obrazovanja širokog spektra mogućnosti.

Školu za dizajn Bogdan Šuput Novosađani najčešće skraćeno zovu – Umetnička, a tu se možda i najbolje prepoznaje suština ove škole. Najšire shvaćeno, škola obučava učenike iz oblasti dizajna i likovne tehničare. Dakle, bave se možda najlepšom ljudskom delatnosti – duhovnom stvaralačkom aktivnosti. Neguju mlade, kreativne talente, verujući u uzvišeni poziv za koji su se opredelili – umetnički. Mnogi đaci ove škole postali su nosioci kulturnog i javnog života, profesori srednjih škola, fakulteta i akademija, afirmisani kod nas i u svetu. Dela mnogih učenika škole krase muzeje, galerije, javne prostore u Novom Sadu, Vojvodini i inostranstvu.

Tehničar dizajna ambalaže bavi se dizajnom ambalaže za proizvode namenjene širokoj potrošnji kao što su namirnice, kućni aparati, igračke, preparati za kozmetiku i drugo. U opis smera spada pakovanje proizvoda, kao i grafička obrada materijala. Treba da ima uvid u vrstu materijala koji se koristi za ambalažu. Može raditi individualno ili u timu. Potrebno je da koristi računar sa programima koji odgovaraju njegovoj struci

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!