Početna Aktuelno Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Tehničar vuče TV IV-1

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Tehničar vuče TV IV-1

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Saobraćajnog školskog centra „PINKI“ Tehničar vuče TV IV-1.

Saobraćajni školski centar „PINKI“ osnovan je 02. jula 1983. godine, i od tada obrazuje i osposobljava učenike i polaznike putem prekvalifikacije, dokvalifikacije, vanrednog školovanja i specijalizacije kadrova saobraćajne struke. Učenici se osposobljavaju za obrazovne profile u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju ili za nastavak školovanja u vidu specijalističkog obrazovanja. Nastava se izvodi u savremenim učionicama uz pomoć modernih nastavnih sredstava.

Tehničar vuče, (mašinovođa) je izuzetno zahtevan i odgovoran posao, jer se upravljanje vučnim vozilom može poveriti samo stručno osposobljenom i zdravstveno sposobnom radniku. Zato je ovo zanimanje veoma cenjeno i traženo u Evropi i svetu. Tehničar vuče je dužan da pripremi vozilo za eksploataciju, da održava njegovu tehničku ispravnost, da tokom vožnje upravlja vučnim vozilom i poštuje propise i naređenja koja mu se prenose signalno-sigurnosnim i telekomunikacionim uređajima. Osim toga, mašinovođa vrši nadzor nad pomoćnikom mašinovođe i nad licima koja se nalaze na obuci u vučenom vozilu.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!