Početna Aktuelno Očekuje nas konferencija – “Svet u 2023.”

Očekuje nas konferencija – “Svet u 2023.”

0

Konferencija “Svet u 2023” postala je prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o politčkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i regiona i otvara pitanja od značaja u narednoj godini.

Događaj će se održati 14. decembra 2022. sa početkom od 09.30h u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu (Trg Nikole Pašića 13, Beograd).

Ove godine kroz panele i studije slučaja pokušaćemo da damo odgovore na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svet u 2023, kakve su posledice pandemije, rata u Ukrajini i globalne krize na našu i svetsku ekonomiju i koji su to izazovi sa kojima smo se suočavali u proteklih godinu dana i šta nas čekuje u narednoj godine.

Na otvaranju konferencije će govoriti:

Aleksandar Vučić, Predsednik Republike Srbije

Pozdravni govor:

Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije

A nakon toga ministri u Vladi Srbije govore o očekivanjima i prioritetima ministarstva za 2023. godinu, i to:

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Repubike Srbije i ministar spoljnih poslova
Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture u Vladi Republike Srbije
Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije
Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog
Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije
Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije
Edin Đerlek, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije

Potom će ambasadori inostranih zemalja predstaviti izazove sa kojima će se suočavati Evropa i svet i to: Nj.E. Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji; Nj.E. Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji; Nj.E. Šan Maklaud, ambasadorka Velike Britanije u Srbije; Nj.E. Sandživ Kohli, ambasador Indije u Srbiji; Nj.E. Volodimir Tolkač, ambasador Ukrajine u Srbiji, Nj.E. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji i Nj.E. Raul Bartolome Molina, ambasador Španije u Srbiji.

U panelu privrednih lidera Srbije i regiona učestvovaće: Rade Basta, ministar privrede u Vladi Republike Srbije; Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam; Ostoja Mijailović, predsednik OMR Grupe, Neda Đokić, generalna direktorka kompanije Heineken Srbija; Natali Delić, izvršna direktorka Direkcije za strategiju i digital, Telekom Srbija, Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija i Vojin Đorđević, kreator i osnivač brenda VODAVODA i Gorki list.

Takođe, imaćete priliku da čujete studiju slučaja kompanije IKEA pod nazivom “Prilike i izazovi klimatskih promena” koju će održati Aldo Lele, menadžer održivog poslovanja kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu. Dok će Joan Hoey iz londonskog The Economist održati predavanje na temu ekonomskih očekivanja i trendova za narednu godine.

Detaljnu agendu i način registracije možete pogledati na linku: http://www.communications.rs/svetu2023/.