Tri dana sjajne gastronomske ponude i dobrog provoda na reci
Najpoznatiji festival ulične hrane u Beogradu – Street Food Festival – ove godine donosi osveženje! Od 6. do 8. juna, u saradnji sa GO Novi Beograd, festival se po prvi put seli na novu i atraktivnu lokaciju – Teatar na Savi, u Bloku 44.
Ljubitelje hrane očekuje široki izbor ukusnih zalogaja raličitih svetskih kuhinja, poput Kine, Japana, Meksika, Koreje, Grčke, Italije, Amerike, kao i srpskih tradicionalnih specijaliteta. Više od 10 interesantnih izlagača pokazuje svoje kulinarsko umeće i osvaja čula svih posetilaca.
Novobeogradski festival internacionalne ulične hrane nudi kulinarske specijalitete poput kineskih damplinga, meksičke tostade, teksas bbq, azijskih bao bansa, američkog korn-doga i burgera, italijanskih pica, grčkog girosa. Pored svih autentičnih ukusa, posetioci mogu probati i nešto tradicionalnije, hrskava krilca, punjene đevreke, premijum pljeskavicu u burek testu, dok sladokusce očekuje home made sladoled, kao i dobropoznate neodoljive beogradske knedle.
Za nezaboravnu atmosferu u duhu leta biće zaduženi poznati beogradski di-džejevi, koji će i ovom festivalu dati pečat svetski poznatih događaja.
Uz ukusne zalogaje praćene urbanom muzikom, svi posetioci se mogu pridružiti divnoj akciji ovog društvenoodgovornog festivala pod nazivom Street Food – Green Hood. U saradnji sa Ball Corporation i projektom “Svaka limenka se računa” već godinama unazad festival skreće pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže. Odlaganjem iskorišćene aluminijumske ambalaže u naznačene kutijе i u rančeve prisutnih promotera Re-Can fondacije, zajedno čuvamo i negujemo planetu. Sve one ekološki osvešćene posetioce koji recikliraju, očekuju i simbolične nagrade.
Festival se otvara u petak, 6. juna, od 13.00 časova i traje do nedelje, 8. juna, do 23.00 sata. Sva tri dana posetioci mogu da očekuju isto radno vreme i besplatan ulaz, kao i svaki put.
Ne propustite Novobeogradski Street Food na Savi!
Više informacija možete pronaći OVDE.
Izvor: NS Hronika
Foto: Marko Obradović Edge i Live Production