Početna Aktuelno Ukusi Italije i “Egg and Spoon Race” na festivalu “Food Planet 2020”

Ukusi Italije i “Egg and Spoon Race” na festivalu “Food Planet 2020”

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Juče je na festivalu svoja nacionalna jela predstavila Italija a posetioci su uživali u ukusima pice, odmah nakon jedne od omiljenih igara mališana “Egg and Spoon Race“, tokom koje su se naši najmlađi posetioci oprobali u trci noseći jaja u kašikama, a za najspretnije od njih spremili smo i nagrade.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.