Početna Aktuelno Umetnik iz Doboja došao u Novi Sad da naslika mural posvećen Balaševiću

Umetnik iz Doboja došao u Novi Sad da naslika mural posvećen Balaševiću

0

Novi Sad je na Limanima dobio dva nova murala posvećena legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo pre dve nedelje.

Na Limanu 2, na mestu prvobitno oslikanog murala posvećenom Panonskom mornaru koji je naišao na kritike građana, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, u toku je završna faza izrade novog murala, a autor ovog dela je dvadesetsedmogodišnji Deni Božić iz Doboja, koji je ovim povodom prvi put došao u Novi Sad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deni Bozic (@denibozic)

Za njega je čitav region čuo kada je u svom gradu naslikao Balaševića, a mural je naišao na pozitivnu kritiku.

Poslednja tri dana četkicom vredno radi na novom muralu u Novom Sadu, a došao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića “Biciklana”. Kako kaže, iznenađen je reakcijom građana na njegov mural u svim državama bivše Jugoslavije, a čast mu je što ima priliku da naslika Balaševića upravo u njegovom rodnom gradu.

“Poslednjih šest godina, nakon poplava, radim murale, uglavnom u Doboju. Ovo mi je ipak posebna prilika i drago mi je što radim mural posvećen takvom umetniku kao što je Balašević”, kaže Deni Božić za naš portal.

Ovo je prvi put da radi mural u Srbiji, a posebno je oduševljen Novim Sadom i ribljom čorbom koju je prvi put danas probao. Kako dodaje, postoji šansa da će oslikati još jedan zid u Novom Sadu i posvetiti ga Balaševiću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BICIKLANA (@biciklana.ns)

Nešto dalje, na Limanu 4 naslikan je još jedan mural Balaševiću u čast.

U Ive Andrića 3, na inicijativu Vladana Višnjičara iz obližnje zgrade, angažovan je Milan Milosavljević Deroks, a mural je završen juče popodne.

Izrada murala po gradovima je još jedan od gestova kojima se građani u poslednje dve nedelje opraštaju od Balaševića.

Izvor: 021
Foto: Deni Božić Instagram