Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Dalibor Miličić – Pružanje pomoći u vanrednim situacijama shvatam kao...

VOLONTERSKE PRIČE: Dalibor Miličić – Pružanje pomoći u vanrednim situacijama shvatam kao dužnost i lepu stvar

0

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i Dalibor Miličić, instruktor letenja, kojem je, kao i mnogim drugim građanima, rad bio obustavljen, pa je imao više slobodnog vremena koje je odlučio da iskoristi tako što će nekome da pomogne.

“Kao bivše vojno lice navikao sam da budem angažovan u vanrednim situacijama pa to shvatam kao dužnost i lepu stvar. Iskustva prilikom pomaganja tokom vanrednog stanja su veoma lepa. Sugrađani su veoma zahvalni, a ponekad mi se činilo kao da nisu očekivali da će im neko izaći u susret”, priča Dalibor i dodaje:

“Posebno mi je bilo drago da sam bio u mogućnosti da pomognem bivšem kolegi, penzionisanom pukovniku, vojnom zdravstvenom osiguraniku, pre svega oko dokumentacije i njihovih overa”, kaže naš današnji sagovornik koji poziva sve one koji su u mogućnosti da pomognu svojim starijim kompijama, jer će se čitavog dana lepo osećati zbog primljene zahvalnosti od strane onih kojima su pomogli.

“Mnogi od nas i ne znaju koliko su stariji sugrađani divni, skromni i prijatni. Poručio bih svim starijim sugrađanima da se obrate volonterima ukoliko im je bilo kakva pomoć potrebna.”

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva