Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Miloš Pejakov – Svako od nas se može naći u situaciji...

VOLONTERSKE PRIČE: Miloš Pejakov – Svako od nas se može naći u situaciji da mu je pomoć neophodna

0

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i četrdesetpetogodišnji Miloš Pejakov, zaposlen u sektoru za odnose sa javnošću JKP “Vodovod i kanalizacija” u Novom Sadu. Kako kaže, ono što ga je navelo da volontiram jeste osećaj građanske dužnosti i socijalne odgovornosti prema najstarijim sugrađanima.

“Kao direktor PU “Dragoljub Udicki”u Kikindi svojevremeno sam pratio i učestvovao u svim akcijama humanitarnog karaktera, ali mi je prvi put da na ovaj način volontiram i pomažem drugima. Trenutno pomažem tri porodice kojima, uglavnom, odlazim u nabavku osnovnih namirnica i u apoteku po neophodne lekove. Ono što je na mene ostavilo najjači utisak u ovoj situaciji je iskrena zahvalnost u očima tih ljudi kojima pomažem”, kaže Miloš i dodaje:

“Mladi, koji mogu da pomognu, u ovoj kriznoj situaciji, svakako bi trebalo to da učine, jer naše malo nekome znači mnogo, a i svi mi se jednog dana možemo naći u situciji da nam je pomoć neophodna”, kaže naš današnji sagovornik i za kraj poručuje:

“Starijim sugrađanima savetujem da poštuju savete stručnjaka, ostanu kod kuće i ne stide se da zatraže neophodnu pomoć, kako bi sačuvali ono najvažnije, svoje živote.”

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva