Početna Aktuelno Završeno drugo izdanje Street Food Festivala “Gradski”

Završeno drugo izdanje Street Food Festivala “Gradski”

0

Donji grad Kalemegdana je još jednom potvrdio da je sjajno mesto okupljanja. Drugo izdanje Street Food Festivala “Gradski” završeno je uz odličnu posećenost i nezaboravnu atmosferu. Tokom četiri dana festival je posetilo više od 15.000 ljudi, uživajući u savršenom spoju hrane, piva i muzike na otvorenom.

Na festivalskoj mapi našlo se čak 20 izlagača domaće i međunarodne street food scene, dok je pivska zona sa preko 30 različitih etiketa još jednom bila najveći “pub” na otvorenom u Beogradu. Posebnu pažnju izazvali su neki od najtraženijih specijaliteta, među kojima se izdvajaju makedonski fokača sendvič, zatim tradicionalno pečenje, jagnjeći burger i kobasice od mangulice, topljeni rahlet ali i španska paelja – to su ukusi o kojima se najviše govorilo među posetiocima.

Gastronomski užitak upotpunio je bogat muzički program – bendovi i DJ-evi obezbedili su energičnu atmosferu zbog koje je festival prepoznat kao jedan od centralnih događaja beogradskog leta. Publiku su zabavljali Prekardashians, Njuške, Branimir i neprijatelji, Osmi dan i mnogi drugi izvođači, koji su svojim nastupima dodatno obogatili festivalsko iskustvo.

Festival je i ove godine imao snažnu društveno odgovornu notu kroz akciju “Street Food – Green Hood”, u saradnji sa projektom “Svaka limenka se računa“ i kompanijom Ball Corporation. Posetioci su u specijalno obeleženim kutijama i rančevima promoterki odlagali iskorišćenu aluminijumsku ambalažu, čime su aktivno učestvovali u podizanju svesti o značaju reciklaže i očuvanja životne sredine. Tokom ove akcije prikupljeno je preko 5.000 limenki koje će nastaviti svoj životni put kroz reciklažu.

Uz fantastične ukuse, odličnu muziku i dobru energiju, Street Food Festival “Gradski” je i ove godine potvrdio status omiljenog mesta okupljanja, druženja i otkrivanja novih gastronomskih specijaliteta, a organizatori već najavljuju još bogatiji program narednog izdanja koje se priprema od 12. do 14. septembra, na Zemunskom keju.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Izvor: NS Hronika
Foto: Live production