Početna Crna hronika 7 hapšenja tokom vikenda za vreme policijskog časa

7 hapšenja tokom vikenda za vreme policijskog časa

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su juče dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemiuje.

D. K. (1997) i B. K. (1994) iz Temerina su napustili mesto prebivališta i došli u Novi Sad, iako im je bila naložena samoizolacija, čime su prekršili propise o merama za vreme vanrednog stanja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do četrdeset osam sati, nakon čega će biti privedeni uz krivičnu prijavu u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopšteno je iz policijske uprave Novi Sad.

Dvadeset prvog marta, takođe, u Novom Sadu uhapšeno je pet osoba zbog kršenja policijskog časa.

Istog dana u Novom Sadu uhapšen je D. G. (1988) za kojim je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica. Za njim su tragali pravosudni organi Bosne i Hercegovine za krivično delo počinjeno na teritoriji te države.

Prilikom hapšenja, u njegovom stanu je nađeno oko 12 gr marihuane, pa se D. G. tereti i za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Određeno mu je zadržavanje do četrdeset osam sati i biće priveden u Viši sud u Novom Sadu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Goran Aničić